O Κιμπουρόπουλος ο μεγάλος νικητής της βραδιάς

wpid-wp-1472790839797.jpeg

246.000.000 εκατ. ευρώ εισέπραξε το δημόσιο για τις 4 άδειες.

Κατά σειρά οι άδειες δόθηκαν σε ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, Ant1 και Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρώτος πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ, ενώ η 3η και η 4η άδεια είχαν την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από όλες.

1) ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ 43,6ΕΚ€ 2) ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ 52,6 ΕΚ€ 3) ΚΥΡΙΑΚΟΥ 75ΕΚ € 4) ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 73,9ΕΚ €

-H διαδικασία ήταν χιτσκοκική…Ανοιξε η πόρτα του φρενοκομείου…Εμείς δώσαμε τα λιγότερα λεφτά…

Αυτά δήλωσε ανάμεσα στα άλλα ο Κιμπουρόπουλος ο οποίος αποδείχθηκε μεγάλος μάγκας και ο πραγματικός νικητής της βραδιάς…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο ΣΚΑΪ κατέβαλε 43,6 εκατ. ευρώ, ο Χ. Καλογρίτσας 52,6 εκατ. ευρώ, ο Μ. Κυριακού 75,9 εκατ. ευρώ και ο Β. Μαρινάκης 73,9 εκατ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων βγαίνουν από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου παρέμειναν κλεισμένοι για περισσότερο από 60 ώρες.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα είναι ο έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν.
Στη συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς.

Στο μεταξύ (όπως δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη) θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα η προθεσμία των 90 ημερών, μετά το πέρας της οποίας η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.
Πλέον, με τη λήξη της διαδικασίας -για την οποία επιδόθηκαν χθες 10 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από διαγωνιζόμενους- εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και ένας ευρύς κύκλος διεργασιών, με συμμαχίες, εξαγορές και συνεργασίες για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.


Πηγή