ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! Τι αναφέρουν στην κοινή δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα – Τι ζητάνε από την ελληνική κυβέρνηση!

wpid-wp-1476204419682.jpeg

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα διεθνούς προστασίας για άλλους τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.




Αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για δύο από τους στρατιωτικούς, των οποίων οι υποθέσεις είχαν τεθεί στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Ασύλου επιβεβαιώνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «επιδόθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις απορριπτικές αποφάσεις πρώτου βαθμού και δύο απορρίψεις αιτήσεων θεραπείας».

Οι αποφάσεις επιδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται πλησίον του Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατούνται.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος των οκτώ, Σταυρούλα Τομαρά, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε δεύτερο βαθμό. Σχετικά με τις τέσσερις αρνητικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου η ίδια καταγγέλλει ότι «δεν ελήφθη καν υπόψη από την Υπηρεσία Ασύλου το αίτημα αναδοχής που κατατέθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙΙ, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε αρνητική απόφαση επί του αιτήματος ασύλου άλλου ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς, για την οποία έχει ασκηθεί προσφυγή για εξέταση στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή. Εκκρεμεί να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό για έναν ακόμα Τούρκο στρατιωτικό.

Σε ανακοίνωσή τους, μέσω της δικηγόρου τους, οι Τούρκοι στρατιωτικοί αναφέρουν:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειες τους μετά το πραξικόπημα».

Πηγή