Απίστευτο! Στο Μαξίμου πανηγυρίζουν για την υπερφορολόγηση των πολιτών

wpid-wp-1476471057469.jpeg

Τη στιγμή που τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κυβερνητικές πηγές μοιράζουν ανακοινώσεις «επιτυχίας» για τα δημόσια έσοδα.

Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σημείωσαν αύξηση κατά 1,368 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν στα 8,986 δισ. ευρώ έναντι 7,618 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Φαίνεται, όμως, πως αυτό δεν συγκινεί την κυβέρνηση αφού σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Η υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού στο 9μηνο του έτους κατά 1,5 δισ. ευρώ για τα καθαρά δημόσια έσοδα, και κατά 3,5 δισ. ευρώ για το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί το αποτέλεσμα της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης που ασκεί η κυβέρνηση».

Και συνεχίζουν: «Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπειτα από μια πενταετία σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση προχώρησε σε δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών. Σε συνδυασμό με την παροχή ευέλικτων σχημάτων εξόφλησης, οι πολίτες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας υπεραποδίδουν σηματοδοτώντας τον δρόμο εξόδου από την κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης και όσοι πόνταραν σε κατάρρευση των εσόδων και αποτυχία της χώρας, καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα».

Βέβαια αυτό που δεν αναφέρει η ανακοίνωση, είναι ότι αυτό που ερμηνεύουν γεμάτοι χαρά ως «υπεραπόδοση» στην κυβέρνηση, αποτελεί «υπεραφαίμαξη» για τον προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






Πηγή