Εκτακτο: Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ στα Γιάννενα

wpid-wp-1476567305585.jpeg

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Γιάννενα
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα Γιάννενα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στα χωριά Πωγωνίου και της Ζίτσας στις 23:14 περίπου και είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων, ενώ προηγήθηκε βοή.

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιοτούτου, ακολούθησαν με διαφορά 6 λεπτών άλλες δύο δονήσεις, μεγέθους 4,1 και 3,5 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες. Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στις πλατείες, ενώ η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνεται προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη δυτική Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στη Θεσπρωτία.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές σε οικισμούς. Το εστιακό βάθος του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 5 χιλ.

Μιλώντας στο epirusgate, ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στα χωριά του δήμου σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Ωστόσο, όπως τόνισε, οι πολίτες στον δήμο Πωγωνίου είναι έντρομοι από το μέγεθος του σεισμού και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν την αποψινή νύχτα στο ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων, στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας.

Οπως μεταδίδει το epiruspost.gr, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από δεκαπέντε μετασεισμικές δονήσεις. Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων-Κοζάνης έκλεισε από καταπτώσεις, ενώ ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν προς τα Πράμαντα και τους Κήπους. Την ίδια ώρα, εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν και στην πόλη των Ιωαννίνων, με δεκάδες κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους και τα μαγαζιά να αδειάζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Τα τηλεφωνικά κέντρα της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας πήραν φωτιά από πολίτες που προσπαθούσαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον σεισμό και να εκφράσουν την αγωνία τους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






Πηγή