Ενας λαός που μισεί την κυβέρνησή του δεν θα γίνει ασπίδα στις απειλές του Ερντογάν

wpid-wp-1475306575187.jpeg

Δεν έχουμε δικαίωμα να μην λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα λεγόμενα του Ταγίπ Ερντογάν, όταν ακόμη είναι νωπή στη μνήμη μας η εικόνα του ημίγυμνου Τούρκου πολίτη ο οποίος στέκεται όρθιος μπροστά στο τανκ των “πραξικοπηματιών”- εντός ή εκτός εισαγωγικών. Ο Ερντογάν στηρίζεται την λατρεία των Τούρκων πολιτών. Οσοι δεν τον λατρεύουν βρίσκονται στη φυλακή.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την αθέτηση της Συμφωνίας της Λωζάννης από τον Ερντογάν και για έναν ακόμη λόγο: Aυτή τη στιγμή ο Σουλτάνος έχει στην διάθεσή του 2 στρατούς: Τον τακτικό στρατό της Τουρκίας κι έναν “στρατό” 3.000.000 εκατ. απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών. Στην περίπτωση που η Τουρκία αθετήσει την συμφωνία με την Ευρώπη ας ετοιμασθούμε να υποδεχθούμε ακόμη και 3-5.000 πρόσφυγες τη μέρα στα ελληνικά νησιά.

Ποια χώρα θα μπορούσε να αντέξει κάτι τέτοιο; Ακόμη κι αν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα εξαιτίας της εκδικητικότητας του Ερντογάν απέναντι στους πραξικοπηματίες, δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας την απόγνωση 3 εκατ. απελπισμένων που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

Κι αν στα τουρκικά παράλια υπάρχουν 3 εκατ. απελπισμένοι πρόσφυγες, εντός των ελληνικών συνόρων υπάρχουν άλλα τόσα εκατομμύρια εξαθλιωμένοι φορολογούμενοι που μισούν το κράτος και τους πολιτικούς.

Η φτώχια και οι φόροι δεν αντέχονται. Καμμία προπαγάνδα δεν μπορεί να διαγράψει την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Να δεχθούμε ότι οι φόροι και τα χαράτσια σπέρνουν “βολικό” τρόμο και κατάθλιψη στους πολίτες. Οτι οδηγούν την κοινωνία σε μια ολοκληρωτική παράδοση και επιτρέπουν στους κυβερνώντες να την βγάζουν καθαρή από υποθέσεις σαν κι αυτή του Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια. Οτι ο τρόμος και η ανέχεια των πολιτών τούς δίνει τον απαιτούμενο χρόνο να εγκαταστήσουν το δικό τους καθεστώς. Ηδη είναι διάχυτη η αίσθηση ότι υπάρχει ένα ριμέικ των διορισμών της εποχής Παυλόπουλου με το καραμανλικό στρατόπεδο να διορίζει σε διάφορα πόστα συγγενείς και κολλητούς.

Κι ενώ η κυβέρνηση εγκαθιδρύει το καθεστώς της “στήνει” και μια συζήτηση στη Βουλή με θέμα την διαπλοκή. Ποια διαπλοκή όμως; Φώτης Μπόμπολας, Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Σαββίδης, Κόκκαλης, Κουρής, στηρίζουν ανοιχτά την κυβέρνηση. Ο Κοντομηνάς και ο Βαρδινογιάννης την στήριζαν ως την στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κάτι τέτοιες συζητήσεις στη Βουλή μοιάζουν με τα ΤΕΑ της Χούντας που έφερναν το σινεμά στα χωριά και πριν τις ταινίες έπαιζαν τα περίφημα Επίκαιρα του Παπαδόπουλου. Στάχτη, άρτο και θεάματα στα μάτια του κόσμου.

Κι όλα αυτά με τον Ερντογάν πάνω στα ντουζένια του να προειδοποιεί γι΄αυτό που μάς ετοιμάζει. Για κοιτάξτε γύρω σας; Υπάρχει κάνας σύμμαχος εκεί έξω;

Θα βομβαρδίσει μήπως ο Πούτιν την Τουρκία σε περίπτωση που οι Τούρκοι ανοίξουν αρχικά τις πόρτες στα 3 εκατ. των προσφύγων και στην συνέχεια στείλουν νύχτα τον στρατό τους- κομμάντα ντυμένοι απελπισμένοι πρόσφυγες πάνω σε φουσκωτά- να καταλάβουν 5-6 ελληνικές βραχονησίδες;

Η Μέρκελ και οι Γερμανοί δεν έκρυψαν την χαρά τους για τις δηλώσεις του Ερντογάν-αυτοί άλλωστε τον υποδαυλίζουν. Ποιος θα σπεύσει σε βοήθειά μας; Ο Ομπάμα που αποχαιρετά τον Λευκό Οίκο;

Ειδικά οι επόμενοι δύο μήνες, ώσπου να αναλάβει ο νέος πλανητάρχης, είναι ένα διάστημα που απαιτεί από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Εχοντας όμως έναν λαό φοβισμένο και σε καταστολή με τα χαράτσια και την διαφθορά, το μόνο που επιτυγχάνεις, σαν κυβέρνηση, είναι να μετατρέπεις το κράτος σου σε ξέφραγο αμπέλι.

O Πάνος Καμμένος για μια ακόμη φορά αντέδρασε με αξιοπρέπεια και υπερηφάνια στις προκλήσεις του Ερντογάν. Οπως έχουμε ξαναγράψει εδώ στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” είναι ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης παρότι βρίσκεται στο πιο ευαίσθητο πόστο.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο η κυβέρνησή του έχει στερήσει από τους πολίτες το εθνικό φρόνημα τσαλακώνοντάς τους την αξιοπρέπεια με τους φόρους, τα χαράτσια και την διασπορά του μίσους.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο δεν είναι εικόνα Δικαιοσύνης όσα έγιναν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ούτε μια τέτοια Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ξένους επενδυτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν φιλοδοξεί να εγκαταστήσει καθεστώς σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία η οποία χωρίς εθνικό φρόνημα και σεβασμό προς το κράτος-πατρίδα θα είναι έρμαιο της τουρκοαλβανικής επιθετικότητας ή θα γίνει ο ηγέτης-εμπνευστής ενός υποδειγματικού ευρωπαικού κράτους.

Αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της Ελλάδας. Πρέπει να το αποφασίσει σήμερα κιόλας, όχι γιατί προηγείται δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης, αλλά γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε εθνικούς κινδύνους…

Πηγή