Κρυφό ταμείο έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

wpid-wp-1476190296814.jpeg

Είναι για να τρελαίνεται κανείς με αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική. Φωνάζει κάθε λίγο και λιγάκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες και δεν τον ρωτά κανείς αν έχει τα λεφτά για να χρηματοδοτήσει τον δαπανηρότατο προεκλογικό αγώνα του κόμματος του.




Μιλάμε για χοντρά λεφτά, την ώρα που το κόμμα του χρωστά στις τράπεζες 216 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως σκοπεύει να ζητήσει τη συνδρομή των μελών του κόμματος; Δυστυχώς γι” αυτόν, οι εποχές δεν ευνοούν τους εράνους. Άλλωστε οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν διακρίνονταν ποτέ για τον κομματικό πατριωτισμό τους.

Το ποσοστό συμμετοχής τους (μόλις 5%) στα έσοδα του κόμματος ήταν πολύ χαμηλό και στα προ του μνημονίου χρόνια. Θα πληρώσουν άραγε πλούσιοι γαλάζιοι χορηγοί; Θα ήταν μία λύση. Αλλά με τι αντίτιμο; Ίσως, όμως, να υπάρχει κρυφό ταμείο, όπως αυτό που βρέθηκε στο επίσης πτωχευμένο ΠΑΣΟΚ. Ούτε ένα ούτε δύο, ούτε τρία. Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που εντοπίστηκε στα αραχνιασμένα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη και δεν βρέθηκε κανείς να κινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης τους υπέρ των τραπεζών στις οποίες χρωστά 186 εκατομμύρια ευρώ. Αν επρόκειτο για ιδιώτη θα επενέβαιναν οι αρμόδιες για το πόθεν έσχες αρχές.

Εδώ σιωπή. Η Φώφη αρνήθηκε να απαντήσει στον Τσίπρα από πού προέρχεται ο θησαυρός. Αν είναι δυνατόν. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβαίνει και στη ΝΔ. Κάποιο κρυφό ταμείο από τα δανεικά κι αγύριστα δάνεια θα υπάρχει. Είναι τραγικό. Την ώρα που βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών για χρέη 500 ευρώ, τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα για περισσότερα από 40 χρόνια, παραμένουν ανενόχλητα, παρότι ενθυλάκωσαν από τις τράπεζες πάνω από 400 εκατομμύρια.

Κι αυτό κάποιοι το λένε δημοκρατία. Σα δεν ντρέπονται.

Πηγή