Iδανικοί Αυτόχειρες οι κυβερνώντες με τον ΕΝΦΙΑ στον καφέ

wpid-wp-1477400920583.jpeg

Με απίστευτη διάθεση αυτοχειρίας η κυβέρνηση Τσίπρα έρχεται να “σκοτώσει” και την μοναδική στιγμή χαλάρωσης του Ελληνα φορολογούμενου. Εκείνη του καφέ και του τσιγάρου. Πριν μάλιστα μπει το 2017 οι εταιρείες που εμπλέκονται στην αλυσίδα του ελληνικού αλλά και του στιγμιαίου καφέ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο καφεδάκι. Ηδη η αντίστοιχη αύξηση στα τσιγάρα ξεκίνησε πολύ πριν μπούμε στο νέο χρόνο. Σύμφωνα με την εταιρία Παπαστράτος, δεν υπήρχαν περιθώρια για την απορρόφηση των ανατιμήσεων που θα φέρει ο νέος φόρος στα τσιγάρα.

Υπολογίζεται ότι οι ανατιμήσεις θα κυμανθούν κοντά στα 0,40 ως 0,50 ευρώ ανά πακέτο. Η πρώτη εταιρεία που αύξησε τις τιμές της είναι η Παπαστράτος, με αύξηση της τάξης των 20 λεπτών το πακέτο. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την εταιρία, ήταν αναπόφευκτη καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για την απορρόφηση των ανατιμήσεων που θα φέρει ο νέος φόρος. Η αύξηση αυτή δεν θα είναι η μόνη και η Παπαστράτος δεν θα είναι και η μόνη εταιρεία που θα αυξήσει την τιμή των πακέτων της.
Το ίδιο είναι αναγκασμένες να κάνουν και οι εταιρείες της αλυσίδας του καφέ και μάλιστα άμεσα. Οπως σημειώναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ δεν είναι παρά ένας ακόμη ΕΝΦΙΑ και μάλιστα στην μοναδική στιγμή ανάσας του φτωχοποιημένου Ελληνα, ο οποίος διαπιστώνει ότι η Φορολογική του φυλακή γίνεται όλο και πιο αβάστακτη.

Δεν συνυπολογίζουμε τις χιλιάδες επιχειρήσεις, κυρίως νέων ανθρώπων που εμπλέκονται στην αλυσίδα του καφέ.

Ακόμη και τα ταλαίπωρα παιδιά οι ντελιβεράδες με τα ξεχαρβαλωμένα παπάκια θα δουν έντρομοι να χάνεται το φιλοδώρημα(σχεδόν ένας μισθός) το οποίο όπως είναι λογικό θα το καταπίνει η αύξηση της τιμής. Και μάλιστα σε μια συγκυρία που θα έχουμε σε παγκόσμια κλίμακα αύξηση κατά 20% της τιμής του καφέ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή