Αλαφούζος, Μαρινάκης, Κυριακού, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς τα βρήκαν με τον Παππά

wpid-wp-1478551643379.jpeg

Μετά τους Αλαφούζο και Μαρινάκη, ο Νίκος Παππάς είδε στο Μαξίμου και τους Κυριακού, Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και τον Δημήτρη Κοντομηνά που ο Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε αποκαλέσει “υπόδικο”:

«Ο κ. Κοντομηνάς σε μια πρωινή εκπομπή που πήγε – για να φάει επειδή εμείς του έχουμε κόψει τη σύνταξη του κακομοίρη – ο υπόδικος κύριος Κοντομηνάς, ο άνθρωπος που βρίσκεται στο στόχαστρο δικαστηρίων, ανακριτών και εισαγγελέων για απάτη κατά του ελληνικού δημοσίου, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της νομιμότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτός που έστελνε δημοσιογράφους – κασκαντέρ με περούκες στη Νέα Υόρκη για να χρεώνουν ποτά στα δωμάτια του υπουργού Επικρατείας. Και απειλούσε μάλιστα ότι όπως έριξε κι άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν έτσι θα ρίξει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

«Νομίζετε ότι θα φοβηθώ από κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχω δεσμεύσεις σε κανένα και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Δεν θα κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν, όσο κι αν μας εκβιάζουν. Αυτή είναι η διαφορά μας. Και ξέρετε γιατί δεν έχω δεσμεύσεις; Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια» κατέληξε.

Κι όμως πριν αλέκτωρ λαλήσαι 3 Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς-σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου ενώ είχε προηγθεί και ο Κυριακού. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν, σε διαφορετικούς χρόνους, και συζήτησαν αρκετή ώρα για τις τελευταίες εξελίξεις με τον Νίκο Παππά.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο που προηγήθηκε, η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Παππά, ο οποίος φαίνεται να έχει αποφασίσει να ρίξει γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλωστε, όπως, επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, «σε καμία φάση του διαγωνισμού το όλο θέμα δεν αντιμετωπίστηκε ως προσωπική βεντέτα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους καναλάρχες». Σε ό,τι αφορά τώρα το περιεχόμενο της κουβέντας με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, αυτό ήταν σε θεωρητικό επίπεδο, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει.

Ο κ. Παππάς απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, δείχνοντας ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, αλλά και το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης σε σχέση με την επόμενη μέρα. Πάντως, τόσο ο κ. Βαρδινογιάννης όσο και ο κ. Κοντομηνάς κατέστησαν σαφές ότι δεν έχουν καμία διάθεση αντιδικίας με την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η κριτική που ασκήθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα είχε να κάνει αποκλειστικά με το γεγονός ότι θεωρούσαν αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι δύο επιχειρηματίες ξεκαθάρισαν ότι στην περίπτωση που συγκροτηθεί το ΕΣΡ και προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού είναι αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Από και πέρα, εκτιμάται ότι στη συνάντηση των κυρίων Παππά και Βαρδινογιάννη συζητήθηκε εκτός των άλλων και το θέμα του Mega, στο οποίο υπάρχει μια κινητικότητα κυρίως από την πλευρά της οικογένειας Μπόμπολα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή