Αντίο φίλε μου.. H Tελευταία Αποστολή Ενός Ρεπόρτερ

wpid-wp-1478951470844.jpeg

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ποιος δε θυμάται τις μεταδόσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργιάδη, από εμπόλεμες περιοχές, ενώ στη μνήμη όλων μας έχει χαραχτεί η ρουκέτα που χτύπησε το κτήριο που βρισκόταν στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια της ζωντανής ανταπόκρισής του στο δελτίο ειδήσεων του Mega, καθώς και το ρεπορτάζ με τη σφαίρα που δέχθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στη Βοσνία, που έκαναν το γύρο του κόσμου.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, μετά από τριάντα χρόνια αποστολών σε εμπόλεμες περιοχές, μεταφέρει τις εμπειρίες του στο “IONIAN CHANNEL” στην εκπομπή “Πρόσωπα”, η προβολή της οποίας ξεκινά απόψε, στις 11 το βράδυ, και θα μεταδίδεται κάθε Τρίτη, την ίδια ώρα.
Ο κ. Γεωργιάδης στη μίνι συνέντευξη που ακολουθεί μιλά λακωνικά, όπως του αρέσει, για τις εμπειρίες στη δουλειά και τη ζωή του.


ΕΡ.: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη δημοσιογραφία;
ΑΠ.: Γιατί αισθανόμουν ότι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή.
ΕΡ.: Γιατί επιλέξατε το πολεμικό ρεπορτάζ;

ΑΠ.: Γιατί θεωρώ ότι είναι συγκλονιστικό να ζεις την ιστορία από μέσα.
ΕΡ.: Έχετε χαρακτηρίσει τον εαυτό σας ως «συλλέκτη εμπειριών». Τι σημαίνει αυτό;
ΑΠ.: Ότι η δουλειά μου μού έδωσε την ευκαιρία σε κάθε ρεπορτάζ να ζω και μια νέα εμπειρία. Έτσι, λοιπόν, από ένα σημείο και μετά, αποφάσισα ότι μου αρέσει να είμαι συλλέκτης εμπειριών.
ΕΡ.: Ποια είναι η σημαντικότερη εμπειρία σας;
ΑΠ.: Η επόμενη.


ΕΡ.: Έχετε πάρει συνενεύξεις από πολύ σπουδαίους ανθρώπους. Ποια θεωρείτε τη σπουδαιότερη;
ΑΠ.: Είναι δύο: Με το Νέλσονα Μαντέλα και τον Γιάσερ Αραφάτ.
ΕΡ.: Πώς είναι να ζει κανείς μέσα στον κίνδυνο; Φοβηθήκατε ποτέ;
ΑΠ.: Είναι βλακεία να ζεις στον κίνδυνο, αλλά και οι βλακείες είναι μέρος της ζωής μας. Βέβαια φοβάμαι.
ΕΡ.: Τι θα παρουσιάσετε στην εκπομπή σας «Πρόσωπα», η προβολή της οποίας ξεκινά, σήμερα, στις 11 το βράδυ, στο Ionian Channel;


ΑΠ.: Θα δούμε μακρινές εικόνες και ενδιαφέροντα πρόσωπα, προκειμένου να φτιάξει η διάθεσή μας.
ΕΡ.: Τι αγαπάτε στη Ζάκυνθο;
ΑΠ.: Τον κόσμο της, τα σοκάκια της, την άνοιξή της, τις θάλασσές της, τα βράχια της, τον ήλιο της, τις συννεφιές της, τους ποιητές της, τους μεγάλους καλλιτέχνες της, τη μελαγχολία της και τα αρώματά της.


Who is Who
O Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, από πατέρα Μικρασιάτη και μητέρα Ζακυνθινιά. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία, το 1980, στην Ελευθεροτυπία. Το 1982, άρχισε να ασχολείται με το πολεμικό ρεπορτάζ, καλύπτοντας τον πόλεμο στο Λίβανο. Έκτοτε, συμμετείχε σε πολλές αποστολές, σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως Υεμένη, Βόρεια Αφρική, Παλαιστίνη, Βουκουρέστι (πτώση Τσαουσέσκου), Βερολίνο (πτώση του Τείχους), Μόσχα, Τσεχία, Σλοβακία, Ιράκ, Αλβανία, Σεράγεβο, Βοσνία, Ρουάντα (πόλεμος Χούτου και Τούτσι), Καμερούν, Νιγηρία, Νίγηρα, Αργεντινή, Βραζιλία και Αυστραλία.
Έχει εργαστεί στην Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Mega, την ΕΡΤ και το Star.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή