Από πότε έγινε τίμιος ο Κωστής Στεφανόπουλος;

wpid-wp-1479985952029.jpeg

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι γιατί εφόσον ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν τόσο ηθικός και καλός, όπως λένε σήμερα όλοι, δεν τον ψήφισαν όταν είχε φτιάξει το δικό του κόμμα, τη ΔΗΑΝΑ; Τι πήρε νομίζετε το κόμμα αυτό στην πρώτη του εμφάνιση στις εκλογές του 1985; Μόλις ένα τοις εκατό. Μετά βίας έβγαλε έναν βουλευτή, τον αρχηγό του, που για να είναι σίγουρος για την εκλογή του, δεν πολιτεύθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική του περιφέρεια, την Αχαΐα, αλλά στην Α” Περιφέρεια Αθηνών.
Δεν ήταν τίμιος τότε ο Κωστής; Έγινε ξαφνικά όταν μετακόμισε στην Ηρώδου Αττικού μετά από 10 χρόνια; Από τότε ήταν τίμιος και ευθύς. Η αγόρευσή του για την ιδιωτική τηλεόραση έμεινε στην Ιστορία, όμως τον έθεσε αντιμέτωπο με τους εκδότες που έγιναν και καναλάρχες. Κι αυτό το «στίγμα» θα τον ακολουθούσε σ” όλη τη μετέπειτα πολιτική σταδιοδρομία του, μαζί βέβαια με την ομιλία του κατά της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου.
Λόγω έλλειψης χρημάτων η ΔΗΑΝΑ δεν κατέβηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989, κατέβηκε στις εκλογές του 1990, όταν πήρε ποσοστό 0,67% και έβγαλε έναν βουλευτή, τον Θ. Κατσίκη, που έδωσε την πλειοψηφία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο Κ. Στεφανόπουλος έμεινε εκτός Βουλής κι όταν το 1994 επιχείρησε να βγει ευρωβουλευτής, απέτυχε και πάλι. Λίγους μήνες μετά, προχώρησε στη διάλυση της ΔΗΑΝΑ, επιστρέφοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών τα χρήματα της κρατικής επιδότησης που δεν είχε δαπανήσει.
Ήταν ή δεν ήταν τίμιος τότε ο Κωστής; Ήταν και παραήταν. Αλλά είχε διαπράξει και άλλη μία… τιμιότητα. Δεν είχε τάξει τίποτε. Η σχέση του με την Ιστορία άρχισε να αποκαθίσταται με την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας. Χωρίς αρμοδιότητες ήταν πλέον ακίνδυνος και η ομιλία του ενώπιον του Κλίντον εκτόξευσε τη δημοτικότητά του. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που είπε στον πλανητάρχη όσα θα ήθελαν, αλλά δεν θα έλεγαν ποτέ όλοι. Οι μεν απλοί πολίτες γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα, οι δε πολιτικοί γιατί δεν έχουν τα κότσια.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή