ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέος σεισμός τώρα στα Γιάννενα

wpid-wp-1479299767923.jpeg

Τώρα: Νέος – ισχυρότερος- σεισμός στα Γιάννενα.. Δεύτερος, μέσα σε λίγες ώρες, σεισμός σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (16/11) στα Γιάννενα.

Ο σεισμός, έγινε αισθητός στις 13:41 και ήταν έντασης 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση τόσο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όσο και αυτή του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 15 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και το εστιακό του βάθος, στα 5 χλμ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σεισμός σημειώθηκε στο ρήγμα του Καλπακίου και έγινε αισθητός στην πόλη και τις περιοχές του Καλπακίου. Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ, καταγράφεται μία έντονη σεισμική ακολουθία στην περιοχή, με δονήσεις που κυμαίνονται από 2,5 έως και 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Χαρακτηριστικά, νωρίτερα σήμερα και συγκεκριμένα στις 10:49, ένας ακόμα σεισμός έντασης 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε «ταρακουνήσει» την ίδια περιοχή.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή