Η Ελλάδα ψηφίζει τον… κανέναν

wpid-wp-1478634108141.jpeg

Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η νίκη του ενός ή του άλλου υποψηφίου των αμερικάνικων εκλογών;

Στο δίλλημμα Τραμπ ή Κλίντον, η Ελλάδα ψηφίζει μάλλον τον… κανέναν. Ωστόσο, η ζυγαριά, τουλάχιστον στα οικονομκά θέματα, γέρνει υπέρ της Χίλαρι καθώς, η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα στο παρελθόν έχει υποστηρίξει την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, αντίθετα ο Τράμπ έχει αφήσει το ζήτημα επίλυσης της ελληνικής κρίσης στην… Γερμανία.

Στο ίδιο μήκος κλίματος με τον Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, είχε σημειώσει πως «είναι καθοριστικής σημασίας να βρεθεί συμφωνία με την Ελλάδα», και είχε προτρέψει την Ευρώπη «να καταβάλλει κάθε προσπάθεια» για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

«Η Ελλάδα είναι ένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια ενεργή, καταπληκτική και πετυχημένη ελληνοαμερικανική κοινότητα», είπε υπογραμμίσει.

Ενώ, από τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον ως υπουργού των Εξωτερικών το 2010, προκύπτει ότι τασσόταν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κυρίως για γεωπολιτικούς λόγους.

Στην εξωτερική πολιτική, η αναφορά της Χίλαρι Κλίντον ότι θα ενισχύσει τους Κούρδους της Συρίας, αποτέλεσε κόκκινο πανί για τον Ερνογάν αν και στο παρελθόν έχει ενισχύσει την πολιτική του στην Τουρκία. Ειδικά στο θέμα του Μουφτή της Θράκης, πρότεινε την επίσημη εγκατάσταση του, ως όρο για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τράμπ: «Θα άφηνα τη Γερμανία να το χειριστεί»

Λίγο πριν το ελληνικό δημοψήφισμα πέρυσι τον Ιούλιο ο μεγιστάνας που πλέον προπορεύεται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ρωτήθηκε από το Fox News για το εάν θα αναμειγνυόταν ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Θα έμενα λιγάκι πίσω. Δεν θα αναμειγνυόμουν πολύ», είπε. Και πρόσθεσε: «Μην ξεχνάτε πως ολόκληρη η κατάσταση με το ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έβαλαν μαζί ένα γκρουπ χωρών για να χτυπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ δυνατή. Θα άφηνα τη Γερμανία να το χειριστεί».

«Έχουμε αρκετά προβλήματα», τόνισε. «Η Γερμανία θα το φροντίσει. Ειλικρινά ο Πούτιν θα έρθει να σώσει την κατάσταση εάν η Γερμανία δεν το κάνει», ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Στο τέλος των δηλώσεών του στο δίκτυο επέλεξε να δείξει ακριβώς τον λόγο για τον οποίο δεν φημίζεται για την βαθιά του γνώση στα διεθνή ζητήματα.

«Επομένως νομίζω ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση από ο,τι πιστεύει ο κόσμος», απάντησε δίχως να δίνει λεπτομέρειες για το πώς πιστεύει ότι αυτό θα επιτευχθεί.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή