Η Πρεσβεία διέσωσε τον Ομπάμα από τους αρχηγούς των κομμάτων

wpid-wp-1479192245755.jpeg

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα αντιλήφθηκε πολύ νωρίς ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κινδυνεύει περισσότερο από τους ασχέτους και ανοήτους αρχηγούς των κομμάτων και τις (τους) συζύγους τους απ΄όσο “κινδυνεύει” από τους Πυρήνες της Φωτιάς! Ετσι προσπάθησαν να περιορίσουν όσο γίνεται τη λίστα των αχρείαστων (και αχρήστων) παραγόντων οι οποίοι θα παρακαθήσουν στο δείπνο με τον Ομπάμα.

Η Πρεσβεία δεν πέτυχε την τελειότητα αλλά έκανε καλή δουλειά. Ετσι εκτός από τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τον Πάκη, ο Ομπάμα δεν θα δει αρχηγούς κομμάτων παρά μόνο πρώην πρωθυπουργούς. Δεν θα δει επίσης και παράγοντες του Πολιτισμού, αλά ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν κινδυνεύει να κάψει τον εγκέφαλό του. Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ο μόνος από τους ακάλεστους αρχηγούς που εξέφρασε την οργή κι αυτό γιατί δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει το ανύπαρκτο εκτόπισμά του. Οι υπόλοιποι, πιο συνειδητοποιημένοι, έκριναν σκόπιμο να σιωπήσουν. Ο Ομπάμα δεν θα φύγει πιο φτωχός επειδή δεν θα συναντήσει την Φώφη_την ουρά του Τσίπρα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο λοιπόν, εκτός των δύο προέδρων, στο δείπνο θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στο δείπνο δεν προσκαλούνται οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατά τους ίδιους αυστηρούς κανόνες του πρωτοκόλλου το παρών αναμένεται ότι θα δώσουν μόνο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Άμυνας Πάνος Καμμένος, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Έχουν προσκληθεί πρώην πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος). Επίσης αναμένεται να παρευρεθούν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις και πρυτάνεις.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή