ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ: Χλιδάτο κοσμηματοπωλείο του Κολωνακίου συνεργάζονταν με την σπείρα των Ρομά

wpid-wp-1478265059169.jpeg

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με το κύκλωμα των Ρομά που είχαν βάλει στο μάτι τα σπίτια των επώνυμων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η συμμορία τροφοδοτούσε με κλεμμένα ρολόγια τόσο την εγχώρια αγορά όσο και ευρωπαϊκές, μέσω δημοπρασιών.

Κατά την προσαγωγή περίπου 70 κοσμηματοπωλών και χρυσοχόων από την περιοχή του Συντάγματος και του Κολωνακίου προέκυψαν νέα σημαντικά στοιχεία που αφορούν συγκεκριμένα μέλη του κυκλώματος και τις σχέσεις τους με δύο κοσμηματοπωλεία, το ένα στο Κολωνάκι και το άλλο στο Σύνταγμα.

«Το κατάστημα αυτό είχε συναλλαγές, κάτω από το τραπέζι φυσικά, με πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα» κατέθεσε ένας από τους κοσμηματοπώλες που προσήχθη από τις αρχές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από δύο ώρες, καθώς όπως τον ενημέρωσαν μετά την κατάθεσή του «δεν υφίσταται λόγος κράτησής του».

Ο εν λόγω κοσμηματοπώλης -που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του- αποκαλύπτει πως στην πιάτσα είναι κοινό μυστικό οι «δουλειές» μέλους του κυκλώματος που είχε πρόσβαση στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας με τον κοσμηματοπώλη του Κολωνακίου.

Τον τροφοδοτούσε με κλεμμένα χρυσά ρολόγια «Rolex» κι άλλες επώνυμες μάρκες και ο επιχειρηματίας με τη σειρά του είτε τα πουλούσε σε καλούς του πελάτες οι οποίοι εν γνώση τους αγόραζαν τα κλεμμένα αντικείμενα είτε τα έστελνε στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Γερμανία όπου πωλούνταν μέσω δημοπρασιών.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο κοσμηματοπώλες φέρεται πως παρείχε στους πελάτες του -οι οποίοι αγοράζοντας τα κλοπιμαία εμμέσως γίνονταν κλεπταποδόχοι- και το service των ρολογιών αφού οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τα παρουσιάσουν στις επίσημες αντιπροσωπείες.

Δεν ήταν όμως το μοναδικό κατάστημα που είχε πάρε δώσε με το κύκλωμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές εξετάζουν και τις δοσοληψίες που είχαν με χρυσοχοείο στην περιοχή του Συντάγματος.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή