Πολιτική κατάθλιψη στο Μαξίμου για το Χρέος – Επανέρχονται τα σενάρια εκλογών

wpid-wp-1479666278414.jpeg

Το σύνδρομο Ομπάμα έχει χτυπήσει για τα καλά τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Το Μαξίμου επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την παρουσία του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα, για να τονώσει την αισιοδοξία των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν πέσει σε κατάθλιψη εξαιτίας των αποτελεσμάτων που εμφανίζουν σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η επικοινωνία από μόνη της και οι ενέσεις αισιοδοξίας μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Γιατί όπως τους προειδοποίησε μια παλιά καραβάνα η επικοινωνία σπάνια έχει σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του επιχειρούν από τώρα να χαράξουν τακτική στρατηγική και επικοινωνιακή διαχείριση για το επίμαχο ζήτημα των αποφάσεων για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Για το Μαξίμου το καλό σενάριο προβλέπει τολμηρές αποφάσεις για δραστική μείωση του δημόσιου χρέους.

Μια τέτοια εξέλιξη έχει ελάχιστες πιθανότητες με δεδομένο ότι η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για Καγκελάριος και για να κερδίσει τις εκλογές έχει ανάγκη από τη στήριξη του Σόιμπλε. Τις θέσεις του για το χρέος ο Σόιμπλε φρόντισε να τις κάνει γνωστές πριν προσγειωθεί στο Βερολίνο ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιμένει στο δόγμα της θωράκισης και όχι της μείωσης του χρέους, που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση.

Το κακό σενάριο

Το δεύτερο σενάριο που είναι και πιθανότερο το οποίο εξετάζουν στο Μαξίμου είναι να υπάρξουν αποφάσεις για τη λεγόμενη θωράκιση του δημόσιου χρέους με μετάθεση πληρωμών, μείωση επιτοκίων και άλλες τεχνικές ρυθμίσεις και να δοθούν υποσχέσεις μελλοντικής εκπλήρωσης.

Δηλαδή να ξαναδούν το ζήτημα το 2018 σε συνάρτηση με την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Μια τέτοια εξέλιξη εγκλωβίζει το Μαξίμου σε επικίνδυνες περιπέτειες με δεδομένο ότι δημιούργησε προσδοκίες στην κοινωνία, για αποφάσεις που θα κινούνται στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

Στην εναγώνια προσπάθειά τους να χαράξουν στρατηγική βασισμένη στο σενάριο της θωράκισης του χρέους, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου εξετάζουν και το ενδεχόμενο της προσφυγής σε εκλογές, οι οποίες βέβαια θα λάβουν χαρακτήρα παράδοσης με δεδομένη τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι΄ αυτό οι ψυχραιμότεροι προτείνουν τη λύση της επικοινωνιακής διαχείρισης της λύσης, όποια και αν είναι αυτή και να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της χωρίς να τίθεται το δίλημμα της προσφυγής σε εκλογές.

Εξάλλου όπως υποστηρίζουν στις κλειστές συσκέψεις δεν θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θα εμφανιστεί ανακόλουθη με τη ρητορική που έχει αναπτύξει και τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή