Συμβαίνει στην Ελλάδα: Του πρόσφεραν δουλειά με 220.000 ευρώ και το σκέφτεται γιατί τα βρίσκει… λίγα!

wpid-wp-1478264621345.jpeg

Υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που του προσφέρουν «μυθικό» μισθό για τα εγχώρια δεδομένα εν έτει κρίσης και εκείνος τον… αρνείται; Κι όμως υπάρχει και ονομάζεται Βασίλης Κατσικιώτης.

Πρόκειται για την επιλογή του υπουργείου Οικονομικών για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όμως ο ομογενής οικονομολόγος καθηγητής αν και αποδέχθηκε τη θέση, τώρα φαίνεται να κάνει πίσω. Οι φήμες της αγοράς κάνουν λόγο ότι η υπαναχώρηση έχει να κάνει με το ποσό αμοιβής που είναι ετησίως 220.000 ευρώ μικτά.

«Δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει μία εξαιρετικά καλοπληρωμένη θέση και να έρθει στην Ελλάδα να κάνει τον επόπτη των τραπεζών» αναφέρουν στελέχη της τραπεζικής αγοράς.

Εδώ κάνουμε μία παρένθεση για να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κατσικιώτης που ζει επί 27 χρόνια στις ΗΠΑ, έχει εργαστεί σε κορυφαίες θέσεις διεθνών πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ από το καλοκαίρι του 2015 είναι επικεφαλής Διαχείρισης Κινδύνων Χαρτοφυλακίου Επιχειρηματικών Δανείων στην Credit Suisse.

Βέβαια δύο πράγματα προκαλούν εντύπωση: Πρώτον, ο κ. Κατσικιώτης λογικά θα γνώριζε το… μεροκάματο που θα έβγαζε πριν αποδεχτεί την πρόταση. Επομένως γιατί υπαναχώρησε; Και δεύτερον, πώς είναι δυνατό μια κυβέρνηση που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή να προσφέρει έναν τόσο υψηλό μισθό όταν την ίδια ώρα περικόπτει άγρια συντάξεις, μισθούς και προνοιακά επιδόματα;

Πάντως στελέχη του ΤΧΣ σημειώνουν πως η επιλογή ήταν αποκλειστική ευθύνη, όπως και η διαπραγμάτευση με τον επιλεγέντα, του Selection Panel, της 6μελούς δηλαδή επιτροπής, την οποία απαρτίζουν 3 εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς και 3 εκπρόσωποι των θεσμών. Και συμπληρώνουν με νόημα: «εμείς ούτε στο ίδιο ασανσέρ δεν μπορούμε να μπούμε με το Selection Panel».

Ωστόσο, αν και ο κ. Κατσικιώτης προς το παρόν δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ «δουλεύει» κανονικά καθώς τα άλλα δύο μέλη της, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Eric Henri Paul Tourret και ο εκπρόσωπος της ΤτΕ κ. Δημήτρης Φραγγέτης,βρίσκονται στις θέσεις τους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή