ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.. Με χαρτονομίσματα των 100 BOLIVAR θα πληρώνονται πλέον οι συνταξιούχοι

wpid-wp-1482041688230.jpeg

Oι φανατικοί θεατές του Τόνυ Μοντάνα Αλέξη Τσίπρα περιμένουν με καρτερία να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Κολομβίας των Βαλκανίων και να απαντήσει επιτέλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη που από την Κομοτηνή τον απεκάλεσε “Ανήθικο” και “Επικίνδυνο”.

Οι θαυμάστριες του Τόνυ Μοντάνα Αλέξη Τσίπρα:«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε τον λαό μας στους «yesmen», που υποστηρίζουν την συνέχιση της λιτότητας για πολλά χρόνια», aναμένουν από τον πρωθυπουργό να κατατροπώσει τον Μητσοτάκη επαληθεύοντας τον μύθο του.

Hδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφθούν τα πιο ευρηματικά μπινελίκια για να τα χρησιμοποιήει στην επόμενη ομιλία του κατά του αρχηγού της ΝΔ.

Στο μεταξύ σε επικοινωνία που είχε ο Τόνυ Μοντάνα Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο αποδέχθηκε την πρότασή του να εισάγει η Ελλάδα τα χαρτονομίσματα των 100 bolivar με τα οποία θα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο τους μισθούς των κηφήνων δημοσίων υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι της ΕΡΤ και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ τύπου Φωτόπουλου. Η ιδέα να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με τα χαρτονομίσματα των 100 bolivar είναι αριστερή και καινοτόμος. Επίσης φέρνει τις δύο πιο αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη-την Ελλάδα και την Βενεζουέλα-πολύ πιο κοντά.

Στο μεταξύ την προσωρινή επανακυκλοφορία του μεγαλύτερου χαρτονομίσματος της Βενεζουέλας αποφάσισε ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο, μετά από μέρες ταραχών και οικονομικού χάους που ακολούθησαν την απόσυρσή του.

Ο κ. Μαδούρο ανακοίνωσε ότι το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ, που ήταν ο κορμός των συναλλαγών με μετρητά στη χώρα, θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 2 Ιανουαρίου του 2017.

Η απόσυρση των 100 μπολιβάρ στα τέλη της εβδομάδας προκάλεσε κραχ στην αγορά. Πολλά καταστήματα έκλεισαν προσωρινά λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ πολίτες αδυνατούσαν να αγοράσουν είδη καθημερινής ανάγκης, όπως τρόφιμα.

Η κατάρρευση της αγοράς προκάλεσε και περιστατικά βίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός 14χρονου ο οποίος πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια λεηλασιών στη νότια πόλη Ελ Καγιάο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερα θύματα.

Ο κ. Μαδούρο κατήγγειλε ότι η Βενεζουέλα έπεσε θύμα διεθνούς σαμποτάζ, που απέτρεψε την έγκαιρη κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος, αξίας 500 μπολιβάρ.
Υποστήριξε ότι αεροπλάνα που είχε μισθώσει το Καράκας για την παράδοση των καινούργιων χαρτονομισμάτων είτε έλαβαν εντολή εν πτήση να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες είτε δεν έλαβαν άδειες υπέρπτησης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα 100 μπολιβάρ αντιστοιχούν μόλις σε τέσσερα σεντς του αμερικανικού δολαρίου στη μαύρη αγορά. Το εν λόγω χαρτονόμισμα όμως ήταν ευρύτατα χρησιμοποιημένο και λόγω της κρίσης υπερπληθωρισμού που μαστίζει την πολύ αδύναμη οικονομία της Βενεζουέλας, καθώς επέτρεπε στους πολίτες να κάνουν αγορές χωρίς να χρειάζεται να κουβαλούν σάκους με χαρτονομίσματα.


Ο κ. Μαδούρο έχει ισχυριστεί ότι η απόσυρση του χαρτονομίσματος των 100 μπολιβάρ είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος που, κατά τον πρόεδρο, έχει αποθηκεύσει τεράστιες ποσότητες «κατοστάρικων» στα σύνορα με την Κολομβία και τη Βραζιλία.

Η κυβέρνηση έχει διατάξει το κλείσιμο των συνόρων υποστηρίζοντας ότι έτσι οι εγκληματίες δεν θα μπορέσουν να φέρουν τα χρήματά τους πίσω στη Βενεζουέλα και να τα ανταλλάξουν με νέα χαρτονομίσματα. Πάντως, το οργανωμένο έγκλημα σπανίως διατηρεί μεγάλα ποσά σε νομίσματα που χάνουν εύκολα την αξία τους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή