Γιατί δεν πάνε οι μαλάκες να κάψουν τον Κουρουπλή; Tι τους φταίει το λιμάνι;

wpid-wp-1481310299678.jpeg

Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου ,πριν λίγο, όταν αγρότες από την Ιεράπετρα και την Σητεία παραβίασαν την πύλη και μπήκαν στο λιμάνι με άγριες διαθέσεις υπό το φόβο της καταστροφής των προϊόντων τους λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο των Blue Star Ferries και εκτόξευσαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους.

«Αίσχος» , φώναζαν οι εξαγριωμένοι αγρότες. Με αντλίες νερού επιτέθηκαν στους Κρητικούς οι απεργοί ναυτικοί.

Το πλοίο απομακρύνθηκε έξω από το λιμάνι και σύμφωνα με τον ΑLPHA , o καπετάνιος του πλοίου βλέποντας τους αγρότες να κινούνται απειλητικά έβαλε μπρος τις μηχανές και «έσπασε» το σκοινί από τον κάβο γεγονός που τους εξαγρίωσε τους λόγω του κινδύνου που είχε αυτή η ενέργεια για όσους ήταν κοντά.

Στη συνέχεια, οι αγρότες έβαλαν φωτιά στα γραφεία της ΑΝΕΚ στο λιμάνι.

Στο σημείο έσπευσαν πριν λίγο Πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες ενώ εκρήξεις ηχούν μέσα από το φλεγόμενο κτίριο.

«Όμηροι» των αγροτών κρατούνται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και της έντασης, τραυματίστηκε ελαφρά ο λιμενάρχης κ. Σαιτάκης που χτύπησε σε μία πόρτα.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής η διέλευση του ασθενοφόρου παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αυτήν την ώρα οι αγρότες έχουν περικυκλώσει τον λιμενάρχη και του ζητούν να επιστρέψει το πλοίο ώστε να φορτώσουν τις νταλίκες.

Σε όλα υπάρχει και ένας μαλάκας.

Έκκληση να μη γίνουν παρανάλωμα του πυρός τα προϊόντα που βρίσκονται σε αποθήκη δίπλα από τα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ , και προορίζονται για τους πρόσφυγες , κάνει ο εθελοντής Γιάννης Σκουλάς.

«Κρίμα και πάλι κρίμα. Οι εξαγριωμένοι αγρότες έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ. Το μεγαλύτερο όμως δράμα είναι ότι δίπλα ακριβώς από τα εκδοτήρια είχαμε ως Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες την κεντρική μας αποθήκη με όλη την βοήθεια που έχει συλλεχθεί για τους πρόσφυγες. Πρέπει επείγον να αφήσουν την πυροσβεστική να σβήσει την φωτιά. Κάνω έκκληση σε αστυνομία και πυροσβεστική να σταματήσουν αυτή την καταστροφή αλλά και σε όποιον άλλο μπορεί να παρέμβει.», αναφέρει.

Μέχρι να συγκληθεί το συμβούλιο ρε ρεμάλι θα… σαπίσουν τα πάντα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή