ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ οι Τροικανοί στην Αθήνα! Κι άλλα μέτρα κι άλλοι φόροι… ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κι άλλη δουλειά λέει ο Νταισελμπλουμ

wpid-wp-1480965501897.jpeg

«Μας ενημέρωσαν οι Θεσμοί για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Ήταν ξεκάθαρο ότι χρειάζεται δουλειά. Οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Το δεύτερο μέρος αφορούσε στην ελάφρυνση του χρέους, κυρίως στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Τον Μάιο ορίσαμε τα μέτρα σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. O ESM σχεδίασε τα πρώτα.

Σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ μας είπε ποια είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ντάισελμπλουμ: «Χρειάζεται δουλειά»

Μοσκοβισί: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία»

«Οι ομάδες μας είναι έτοιμες για να κλείσουν μια συμφωνία. Σε ενάμιση χρόνο καταφέραμε να κάνουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις που ήδη φέρνουν καρπούς. Έχουν γίνει πρόοδοι. Βρισκόμαστε κοντά σε τεχνική συμφωνία. Επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί. Σε πάρα πολλά σημεία όμως έχουμε ήδη συμφωνία» είπε ο πιερ Μοσκοβισί που αναφέρθηκε στις «θυσίες των Ελλήνων».

Ρέγκλινγκ: Αυτά είναι τα βήματα

«Με βάση την εντολή που λάβαμε, ο ESM πήρε κάποιες αποφάσεις για να βελτιώσουμε την βιωσιμότητα του χρέους. Όταν πάρουμε αυτά τα μέτρα ελπίζουμε να φτάσουμε σε μείωση του χρέους. Τα μέτρα αυτά τα έχει δεχθεί το Eurogroup. Ο ορίζοντας μέχρι το 2060 δημιουργεί αβεβαιότητες. Μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες τις αγοράς και γι’ αυτό τα μέτρα αυτά είναι προς συζήτηση, αλλά θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους.

Τρία μέρη:

α’) Η ομάλυνση της αποληρωμής του βραχυπρόθεσμου χρέους. Η ωρίμανση είναι 28 έτη και θα αυξηθεί σε 32,5 έτη. Οι δόσεις θα είναι πιο μικρές και θα υπάρχει ένας καλύτερος βηματισμός.

β’) Η μείωση των επιτοκίων και του κινδύνου των επιτοκίων. Υπάρχει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με τις απαραίτητες εγγυήσεις να έχουν δοθεί. Θα υπάρξουν σταθερά επιτόκια με μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα.

γ’) Υπήρχαν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις κι αυτό θα σταθεροποιήσει τα δεδομένα. Υπάρχουν μακροπρόθεσμα ομόλογα που θα έχουν μικρότερο κίνδυνο. Στη συνέχεια υπάρχει και το waver που αφορούσε τη χρηματοδότηση. Αυτή η δόση αν δεν συμβεί κάτι θα έχει ένα περιθώριο 200 σημείων βάσης.

Αυτά είναι σαφή πλεονεκτήματα για την Ελλάδα και θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή