Η Χρυσή Αυγή μας φέρνει πιο κοντά

wpid-wp-1481561535382.jpeg


Σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής – υπάρχει ακόμα η Βραδυνή; – ο μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας και ότι αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στηριχτεί από τα δημοκρατικά κόμματα.

Ρε τι τραβάμε με τους Μπάμπηδες που μπλέξαμε!

Μετά τους παραπλανημένους ψηφοφόρους της ΧΑ, έχουμε και τους παραπλανημένους βουλευτές της.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, είπε και το αυτονόητο, ότι δηλαδή πρέπει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας, αλλά ας μην μείνουμε στο αυτονόητο, ας σταθούμε στο αδιανόητο.

Δεν ξέρω αν προσέξατε τη φράση-κλειδί της δήλωσης: «τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα». Tι; Δεν την προσέξατε; Δεν πειράζει, την πρόσεξα εγώ.

Ώστε είναι δημοκρατικά τα υπόλοιπα κόμματα, ε;

Τόσο δημοκρατικά που θα εκδημοκρατίσουν και τη Χρυσή Αυγή.

Άντε πάλι να γράφουμε τα ίδια. Άντε πάλι να γράφουμε ότι – ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους λόγους – η παρουσία των καραμπινάτων φασιστών της ΧΑ στη Βουλή είναι πολύ βολική για τα υπόλοιπα κόμματα.

Φασίστες οι χρυσαυγίτες άρα δημοκράτες όλοι οι υπόλοιποι, που έχουν κάνει τη δημοκρατία σμπαράλια με τις πολιτικές που στηρίζουν και εφαρμόζουν.

Ακόμα κι αν κάποιος εντελώς ηλίθιος πιστεύει στον εκδημοκρατισμό της Χρυσής Αυγής, του ξεφεύγει κάτι πολύ σημαντικό: για να εκδημοκρατιστεί κάποιος, πρέπει να υπάρχει δημοκρατία. Και στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο. Και τα προτεκτοράτα δεν έχουν δημοκρατία.

Προσπαθώ τα σαββατοκύριακα να μην πολυασχολούμαι με επικαιρότητα – υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή -, οπότε πήρα πρέφα τις μαζικές συννεφοπτώσεις από τη δήλωσή του Παρασκευόπουλου μόλις αργά χθες το βράδυ. Ήδη σήμερα το πρωί προσπάθησε να τα μαζέψει με μια ακόμα πιο γλοιώδη δήλωση.

Προς τι οι συννεφοπτώσεις καλέ; Προς τι η έκπληξις;

Εκπλησσόμεθα ακόμα με τον εκφασισμό τους Κράτους; Κι ούτε καν με τον εκφασισμό του αλλά με δηλώσεις εκπροσώπων του; Γιατί; Επειδή οι συγκεκριμένοι δηλώνουν ταυτόχρονα και αριστεροί;

Δεν είναι οι δηλώσεις, αγαπητοί μου, που ξεπλένουν τη ΧΑ. Μακάρι να ήταν. Ή έστω, μακάρι να ήταν μόνο αυτές.

Είναι οι πολιτικές. Οι φασιστικές διακρίσεις που γίνονται από το ίδιο το Κράτος. Οι διακρίσεις εις βάρος φτωχών, προσφύγων και λοιπών ευπαθών ομάδων. Εναντίον θυμάτων βασανιστηρίων από αφρικανικές χώρες που το επίσημο ελληνικό κράτος αποκαλεί λαθρομετανάστες. Οι διώξεις εναντίον αναρχικών, εξαιτίας της ιδεολογίας τους. Η διαπόμπευση των οροθετικών. Η φασίζουσα ρητορική. Η ασυδοσία της Αστυνομίας. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτά ξεπλένουν τη ΧΑ. Αυτά είναι η ουσία. Αυτά είναι η ουσία του Κράτους. Οι δηλώσεις είναι ανούσιες. Οι δηλώσεις ανασκευάζονται και δεν τρέχει κάστανο.

Aλλά επειδή δεν νομίζω να διαβάζει το μπλογκ μας ο Νίκος Παρασκευόπουλος ή κάποιος άλλος από την Κυβέρνηση – τουλάχιστον όχι πια – αλλά απλοί πολίτες, ας μιλήσουμε για τα δικά μας. Για τον δικό μας εκφασισμό και εκδημοκρατισμό.

Στο ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» υπάρχει μια γυναίκα, η κυρία Στέλλα. Η κυρία Στέλλα είναι μια πολύ φτωχή κυρία που δηλώνει ευθαρσώς ότι πάει (πήγαινε) στα συσσίτια μόνο για Έλληνες της ΧΑ γιατί η ΧΑ της ζητούσε μόνο την ταυτότητα. Γιατί ήταν η εύκολη λύση. Και τους ψήφισε μάλιστα για αυτό.

Είναι η κυρία Στέλλα νεοναζί; Όχι. Δεν είναι όμως και παραπλανημένη. Ξέρει πολύ καλά πού πάει. Ξέρει για τις επιθέσεις, το ομολογεί. Πάει λοιπόν εκεί που έχει να κερδίσει κάτι. Η κυρία Στέλλα όχι μόνο ανέχεται τους φασίστες αλλά τους επιβραβεύει κιόλας με τη συμμετοχή της στις ρατσιστικές τους εκδηλώσεις και την ψήφο της. Η κυρία Στέλλα δεν επιδέχεται κανενός είδους εκδημοκρατισμού. Είναι πλήρως φασιστοποιημένη.

Υπάρχουν και κάτι άλλες κυρίες-ψηφοφόροι της ΧΑ στο ντοκιμαντέρ. Πριν ψηφίσουν ΧΑ ομολογούν ότι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Και ψήφιζαν τα «δημοκρατικά» αυτά κόμματα όσο υπήρχαν λεφτά. Η χρεοκοπία της χώρας – όχι μόνο η οικονομική – τις οδήγησε στην αγκαλιά της ΧΑ.

Είναι αυτές οι κυρίες νεοναζί; Όχι. Δεν είναι όμως και παραπλανημένες. Πήγαν εκεί που πίστεψαν ότι θα πέσει μάσα. Και προκειμένου να φάνε, δικαιολογούν – σε σημείο στήριξης – τα πάντα. Η ΧΑ εξαγόρασε την ψήφο τους. Οι κυρίες αυτές είναι τελειωμένα φασιστάκια και δεν έχουν καμία ελπίδα εκδημοκρατισμού. Είναι χαμένες. Επιπλέον, ακούγοντας αυτά που λένε, καταλαβαίνεις ότι είναι και εντελώς στόκοι. Διπλά χαμένες δηλαδή.

Αυτές οι κυρίες – και κύριοι που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ – είναι η λαϊκή βάση της Χρυσής Αυγής. Δεν φοράνε μαύρα, ούτε κρατάνε μαχαίρια.

Είναι η λαϊκή βάση που αύριο-μεθαύριο θα πάει με την ίδια ευκολία να ψηφίσει κάποιο από τα «δημοκρατικά» κόμματα εάν θεωρήσει ότι έχει να λάβει κάτι καλύτερο σαν αντάλλαγμα για την ψήφο του.

Θα είναι εκδημοκρατισμένοι τότε όλοι αυτοί; Όχι φυσικά, όπως δεν ήταν δημοκράτες και όταν ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τελειωμένα φασιστάκια ήταν και τότε.

Ας φύγουμε όμως από τους ψηφοφόρους της ΧΑ. Ας μιλήσουμε για τα ακόμα πιο δικά μας.

Στο ντοκιμαντέρ ακούγεται ότι, σύμφωνα με έρευνα, ένα 20-25% της ελληνικής κοινωνίας βλέπει θετικά τα συσσίτια μόνο για Έλληνες της ΧΑ. Πολύ παραπάνω από το 7% που την ψηφίζουν.

Είναι νεοναζί όλοι αυτοί; Όχι. Δεν είναι όμως και δημοκράτες. Αλλά ψηφίζουν τα «δημοκρατικά» κόμματα.

Ας φύγουμε όμως κι από αυτούς. Ας πάμε στα εντελώς δικά μας.

Στους «φίλους Φύσσα»για παράδειγμα που στη συναυλία προς τιμήν του πριν από 2 χρόνια στο Σύνταγμα πρότειναν εκ μικροφώνου ξυπνητήρια, μόρφωση, αγκαλιές και αγάπη για τους ναζί. Και δεν είναι οι μοναδικοί που πιστεύουν ότι με μόρφωση και αγάπη οι ναζί θα ξυπνήσουν μια μέρα δημοκράτες. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Είναι αντιφασίστες όλοι αυτοί;

Εκτός από τον εκφασισμό του Κράτους – που είναι απολύτως αναμενόμενος – και την αποτυχία της Αριστεράς – κάθε φασισμός είναι και μια χαμένη επανάσταση -, είναι και η δική μας ανοχή και αδιαφορία που γιγάντωσε τη ΧΑ.

Που επέτρεψε να φασιστοποιηθεί η κοινωνία πλήρως, να αλωθεί η χώρα από φασίστες και στόκους.

Όχι τα χρόνια της κρίσης.

Ο δρόμος προς το φασισμό είχε στρωθεί προ πολλού.

Απλώς κάποιοι πήγαιναν από το πεζοδρόμιο και τώρα αποφάσισαν να τον περπατήσουν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή