Κάψτε την Ελλάδα για να θυμάστε…

wpid-wp-1481111315484.jpeg

Είναι γεγονός πως πριν μερικά χρόνια δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος. Ένα παιδί. Δε πρόκειται να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το πως και το γιατί, αφού αρμόδια για αυτό είναι η δικαιοσύνη. Δε πρόκειται όμως να αφήσω να πέσουν κάτω τα έκτροπα που γίνονται εδώ και κάθε χρόνο για να τιμηθεί αυτός ο άνθρωπος, αυτό το παιδί.

Κάποιες ομάδες ανθρώπων θεωρούν ότι αρμόζει σε αυτό το παιδί να «τιμηθεί» με πορείες, φωτιές, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας κτλ.
Και τώρα εγώ έρχομαι να σας ρωτήσω: «Θεωρείτε ότι η βία μπορεί να καταδικάσει τη βία;». Δηλαδή η βία είναι καταδικαστέα μόνο όταν δεν προέρχεται από εμάς;
Αξίζει αλήθεια οποιοσδήποτε άνθρωπος να επωμίζεται αυτές τις καταστροφές μόνο και μόνο επειδή κάποιοι ψάχνουν αφορμές να «ξεφαντώσουν»; Αξίζει να αμαυρώνεται με τον τρόπο αυτό το όνομα και η μνήμη κάποιου; Σε ποιο σύγχρονο κράτος επιτρέπεται και είναι ανεκτή η εισβολή τέτοιου είδους ομάδων σε δημόσια Πανεπιστήμια και η μετατροπή αυτών σε πεδίο μάχης; Και μη μου πείτε ότι η εικόνα του Φυσικομαθηματικού του ΑΠΘ θύμιζε κάτι από Πανεπιστήμιο. Μη μου πείτε ότι οι φοιτητές του Φυσικού είχαν βάλει φωτιά και πετούσαν μολότωφ από την ταράτσα της σχολής τους για να υπολογίσουν πόση ώρα κάνει η μολότωφ να πέσει κάτω και σε πόση ώρα έσκαγε.

Η εικόνα της χώρας μας τέτοιες μέρες (και όχι μόνο και δεν αντιλέγω) δεν θύμιζε τίποτα από σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Αλλά ναι ξεχάστηκα. Εμείς εδώ θεωρούμε το δικαίωμα στην καταστροφή της περιουσίας αδιαμφισβήτητο και αλίμονο σε όποιον πει το αντίθετο.
Αντί να κοιτάξουμε για το πως θα χτίσουμε και πάλι τη χώρα μας κοιτάμε το πως θα τη διαλύσουμε.

Θέλετε να τιμήσετε τον Αλέξη; Κάντε το… Ελεύθερα… Αλλά όχι έτσι… Η βία, κύριοι, δεν είναι τιμή και κάθε μορφή της -από όποιον και αν προέρχεται- καταδικάζεται.
Και μη μου πείτε ότι δεν έχετε βρει άλλον τρόπο για να τον τιμήσετε πραγματικά. Γιατί δεν θα σας πιστέψω. Και δεν θα σας πιστέψω γιατί εσείς ψάχνετε μονάχα αφορμές. Αφορμές για να καίτε και να ρημάζετε.
Κάψτε, λοιπόν, την Ελλάδα για να θυμάστε τον Αλέξη…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°