Νύχτα Εξέγερσης

wpid-wp-1481129144866.jpeg

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει ολόκληρη η χώρα, που κάνουν τα επεισόδια του Δεκέμβρη του ’08 να μοιάζουν με πορεία ειρήνης στην κόρη μου τη σοσιαλίστρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μαθητικές πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αντί για φρέντο καπουτσίνο στις πλατείες, κατέληξαν πίσω στα σχολεία όλης της χώρας, που από εκείνη την ώρα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στα προαύλια σχηματίστηκαν πυρές όπου πετιούνται κατά χιλιάδες τσάντες, τετράδια και σχολικά βιβλία του υπουργείου.

Δάσκαλοι και μαθητές που αντέδρασαν κλειδώθηκαν εκτός σχολικών χώρων και γρήγορα δημιουργήθηκαν ομάδες περιφρούρησης σε 24ωρη βάση.

Παράλληλα, ομάδες αγνώστων εισέβαλαν ταυτόχρονα σε γραφεία υπουργών, τους έδεσαν και τους κρέμασαν από τα ιστία, ενώ παρόμοιες επιχειρήσεις έγιναν συντονισμένα σε εκκλησίες, φαρμακεία και σουπερμάρκετ, με τους δράστες να γδύνουν παπάδες και να απαλλοτροιώνουν παγκάρια, φάρμακα, ταμεία και τρόφιμα, τα οποία κατόπιν μοίρασαν στον κόσμο.

Τα αμέτρητα χτυπήματα από ομάδες κρούσης έμειναν αναπάντητα, αφού τη στιγμή που οι μπάτσοι περίμεναν τα εθιμοτυπικά επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια, αντιεξουσιαστές μπούκαραν σε κάθε άδειο δημόσιο κτίριο της χώρας και το μετέτρεψαν σε ορμητήριο και χώρο φιλοξενίας αστέγων και προσφύγων, που άδειασαν μαζικά τα κέντρα κράτησης στην επαρχία και άρχισαν να κατευθύνονται προς τις πόλεις.

Διαρκή και στοχευμένα καλέσματα μέσω των social media καλούσαν τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ του και κάθε λεπτό που περνούσε όλο και περισσότεροι πολίτες παρατούσαν ό,τι έκαναν και ενώνονταν με τις μάζες των διαδηλωτών που πλημμύριζαν τα κέντρα των πόλεων.

Το κλίμα εξέγερσης απλώθηκε γρήγορα σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά της χώρα με τους εργαζόμενους να καταλαμβάνουν χώρους εργασίας και να κρατούν ομήρους τα αφεντικά και το τραπεζικό σύστημα της χώρας να παραλύει με εκατοντάδες υποκαταστήματα τραπεζών να είναι παραδομένα στις φλόγες.

Χρηματιστήριο, Τράπεζα της Ελλάδος και Βουλή βρέθηκαν υπό στενή πολιορκία μέχρι που έπεσαν στα χέρια των διαδηλωτών, την ώρα που οι τηλεοπτικές κεραίες σε Υμηττό, Πάρνηθα και Πεντέλη ξηλώνονταν, νεκροταφεία βανδαλίζονταν και σπίτια πολιτικών μετατρέπονταν σε μπουρδέλα.

Η συντονισμένη και τεράστιας έκτασης δράση φαίνεται πως βρήκε απροετοίμαστα Κράτος και παρακράτος, αφού οι αντιεξουσιαστές είχαν φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να καθαρίσουν δρόμους, πλατείες και καταλήψεις από ρουφιάνους της Αστυνομίας.

Ο Πρωθυπουργός, αποκλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφάσισε να θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να εφαρμόσει στρατιωτικό νόμο στον οποίο δεν υπάκουσε κανείς.

Οι μηχανισμοί καταστολής έριξαν όπως-όπως ό,τι είχαν και δεν είχαν στους δρόμους με Αύρες, ΔΙΑΣ, διμοιρίες ΜΑΤ και τάγματα εφόδου φασιστών, ενώ εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσαγωγών, τα κρατητήρια των τμημάτων αδυνατούσαν να δεχτούν άλλο κόσμο και οι συλληφθήντες οδηγούνταν απευθείας στις φυλακές, οι οποίες ξεχείλισαν και γκρεμίστηκαν από μέσα.

Κλούβες, περιπολικά και μηχανές της Αστυνομίας ακινητοποιούνταν επιτόπου από το εξαγριωμένο πλήθος με την κατάσταση να ξεφεύγει γρήγορα εκτός ελέγχου και τους μπάτσους να κάνουν χρήση αληθινών πυρών.

Από εκείνο το σημείο, οι πρωινές διαδηλώσεις πήραν το χαρακτήρα ένοπλου αγώνα με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω και κατάφεραν να σταθούν ενωμένοι απέναντι στις λίγες χιλιάδες των μπάτσων με οδοφράγματα, πολιτοφυλακές και χρήση αυτοσχέδιων όπλων.

Αργά τη νύχτα και λίγες ώρες μετά τον πρώτο πυροβολισμό, τα θύματα ανέρχονταν πλέον σε χιλιάδες, αφού τα αντίποινα ήταν ακαριαία και οι δρόμοι όλης της χώρας βάφτηκαν με το αίμα αθώων.

Η αντίσταση όμως κράτησε. Η νίκη ήταν κοντά.

Μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένου εμφυλίου, η Κυβέρνηση παραιτήθηκε, τα σώματα ασφαλείας αποσύρθηκαν και η νέα μέρα ξημέρωσε βρίσκοντας τη χώρα παραδομένη στο απόλυτο χάος και την αναρχία και το λαό θριαμβευτή να κλαίει τους νεκρούς του.

Μόλις σήμερα το μεσημέρι άρχισαν να ενεργοποιούνται οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων στη λήψη των καθημερινών αποφάσεων και τις κουβέντες για απευθείας άσκηση της εξουσίας από το λαό να φουντώνουν ανάμεσα σε πολίτες κάθε ηλικίας.

Θα είμαστε εδώ για οτιδήποτε νεότερο μέχρι να ξυπνήσουμε από το όνειρο και να επιστρέψουμε στη ζοφερή πραγματικότητα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή