ΠΡΟΤΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: «Μειώστε το χρέος με τα χρήματα των τραπεζών»

wpid-wp-1480717675076.jpeg

Με τα 20 δισ. που έχουν περισσέψει από το πακέτο που δόθηκε για την διάσωση των ελληνικών τραπεζών, προτείνει ο Ντάϊσελμπλουμ, να κουρευτεί το χρέος.

Πρόκειται για χρήματα που έχουν μείνει ως μαξιλάρι ασφαλείας και τα οποία τώρα ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad προτείνει να αξιοποιηθούν.

Στο δημοσίευμα περιγράφονται τα όσα διαμείφθηκαν κατά την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ολλανδικής Βουλής με τον υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Οπως γράφει οι χώρες της Ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να αξιοποιήσουν, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, 20 δισ. ευρώ από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης τα οποία είχαν διατεθεί για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών αλλά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν στο σύνολο τους. Διότι στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών διατέθηκαν περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που προέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, τα 25 δισ. ευρώ προορίζονταν για την διάσωση των τραπεζών.

Τονίζεται ειδικότερα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να αποπληρώσει τα συγκριτικά «ακριβά» δάνεια που έχει λάβει από το ΔΝΤ, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο J. Dijsselbloem απευθυνόμενος στους Ολλανδούς βουλευτές.

«Εάν τα 20 δισ. ευρώ αποτελέσουν μέρος της λύσης, θα επανέλθω στο Κοινοβούλιο», υποσχέθηκε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή