Σε όλους λείπει κάτι και αυτά τα Χριστούγεννα.

wpid-wp-1480974613835.jpeg

Ένα κενό που δεν μπορεί καλυφθεί με τίποτα άλλο, παρά μόνο από αυτό που θέλει και ονειρεύεται. Μία απουσία που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο πρόσωπο και μία έλλειψη που δεν μπορεί να γεμίσει και να συμπληρωθεί με κάτι παρόμοιο από αυτό που ψάχνει. Κάπως έτσι μοιάζει να ναι η καρδιά μας από μέσα. Με ένα απέραντο κενό που αν μπορούσαμε να το δούμε θα τρομάζαμε και εμείς οι ίδιοι από την έκταση που έχει.

Σε όλους λείπει κάτι, κάτι που θα κάλυπτε αυτό το κενό, κάτι που θα μετέτρεπε την απώλειά του σε παρουσία και δεν θα τον πονούσε τόσο. Ένα κενό σαν αυτό μπορεί να ζητά πολλά πράγματα, προκειμένου να κλείσει. Μπορεί να ζητά κάποιο πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένο και δεν έχει κερδίσει ίσως την αγάπη του ακόμα. Μπορεί επίσης να επιθυμεί απλά ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο το οποίο να βρίσκεται μακριά ή ακόμα και να απουσιάζει από τη ζωή, κάνοντας την ψυχή να στενοχωριέται και να υποφέρει. Συνήθως τα πρόσωπα είναι αυτά που ευθύνονται τις περισσότερες φόρες για τα κενά που δημιουργούνται, καθώς προκαλούν τα πιο βαθιά ρήγματα. Και έτσι αυτά είναι που αναζητά κι έχει ανάγκη τις περισσότερες φορές η καρδιά για να μπορέσει να ξαναράψει το κενό.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία με την απουσία τους έχουν αφήσει πολλές καρδιές μισές. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η υγεία, καθώς αποτελεί μια μεγάλη έλλειψη στις ημέρες μας. Πολλοί που χτυπήθηκαν από αυτήν θα’ διναν τα πάντα να την έχουν και πάλι. Πολλοί ονειρεύονται καθημερινά να αλλάξουν τη ζωή τους κι να βρουν ένα χαμένο τους κομμάτι που ίσως να τους λείπει. Άλλες ψυχές μπορεί να αναζητούν την αγάπη, γενικότερα με όλες τις έννοιες που μπορεί να έχει. Αγάπη που ίσως δεν πήραν ποτέ, αγάπη που θέλουν να δώσουν, αλλά δεν μπορούν καθώς δεν είναι δεκτή. Μια αγάπη και μια αποδοχή από φίλους και από τους γονείς τους και γενικότερα μια αγάπη που θα τους κάνει πιο χαρούμενους.

Άλλοι μπορεί να αναζητούν την ειρήνη, για να γεμίσει το κενό τους με φωτεινά χρώματα, διώχνοντας τις μαύρες νότες του πολέμου από πάνω τους. Άλλοι μπορεί να προσμένουν την ελευθερία τους, που μπορεί να ακούγεται αυτονόητη, αλλά καμιά φορά δεν είναι. Έτσι, όσοι δεν την έχουν αυτήν ονειρεύονται, περιμένοντας τη στιγμή που θα δραπετεύσουν από τα βάσανά τους και θα χαρούν επιτέλους την ομορφιά της ζωής.

Υπάρχουν και εκείνες οι ψυχές, στις οποίες το κενό μπορεί να γεμίσει και από υλικά αγαθά. Άνθρωποι που τους λείπει μια στέγη και μια μικρή γωνίτσα, παιδιά που έχουν ανάγκη από ζεστά ρούχα κι ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Πράγματα απλά, αλλά για κάποιες ψυχές άπιαστα, τόσο άπιαστα που είναι αρκετά όμως για να τους δημιουργήσουν το κενό αυτό.

Σε άλλους το κενό τους μπορεί να γεμίσει με την εύρεση μιας εργασίας, μια απασχόληση που θα τους κάνει να νιώθουν πιο ολοκληρωμένοι και ανεξάρτητοι επιτέλους. Ή ακόμα κι ένα χόμπι που μπορεί να φαίνεται παράλογο, μπορεί να ζητά ένα κενό, καθώς πολλοί άνθρωποι λόγω δυσκολιών έχουν πάψει να ασχολούνται με πράγματα που αγαπούν και τους γεμίζουν. Ακόμα και μια επιθυμία για ένα πτυχίο, η εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο για κάποιους μπορεί να είναι η αιτία του κενού που νιώθουν.

Πολλοί ψάχνουν τη δύναμη και το θάρρος, αυτά χρειάζονται για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Σε άλλους μπορεί να λείπει μια ζεστή αγκαλιά, ένα γλυκό φιλί, ένα λαχείο ίσως που θα τους αλλάξει τη ζωή, ένα ταξίδι για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, κάποια μαγειρική συνταγή για να καταπλήξουν την πεθερά τους, μια νίκη ή έστω ένα τρίποντο που θα ανεβάσει την εικόνα τους, μια αυτοπεποίθηση, μια παραπάνω πίστη στον εαυτό τους ή κάποιο κατοικίδιο.

Εμένα μου λείπει η γιαγιά μου που έφυγε πριν καιρό από τη ζωή, μου λείπουν κάποιοι φίλοι που έχασα, μου λείπει ένα αεροπλάνο για να ταξιδεύω πιο συχνά προς τα αγαπημένα άτομα και μια μικρή δόση ελπίδας για κάτι καλύτερο. Αυτά χρειάζομαι για να γεμίσουν το δικό μου κενό, αυτά θα ζητήσω φέτος από τον Αϊ Βασίλη κι αυτά θα προσποιηθώ για μια στιγμή πως μου έφερε.

Έτσι είναι η ζωή όμως, πάντα κάτι θα σου λείπει και πάντα θα ονειρεύεσαι κάτι που δεν το έχεις.

Φανταστείτε πως ακόμα και στο άπειρο λείπει ένα τέλος.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή