Στου “Δουράμπεη” George Papadopoulos και Πάνος Καμμένος

wpid-wp-1481388908050.jpeg

Στου Δουράμπεη στον Πειραιά τραυμάτισαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Γιώργος Παπαδόπουλος και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος….

-Είμαι εδώ σαν εκπρόσωπος του Τραμπ..

Ο Ελληνας δεύτερης γενιάς δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει την Ελλάδα να απογειωθεί.

Σύμφωνα με τον τριαντάρη αναλυτή, ο κ. Τραμπ αναγνωρίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας για την ασφάλεια αλλά και την ενέργεια σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

Οπως λέει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα είναι ένας επί μακρόν σύμμαχος της Αμερικής. Η γεωστρατηγική θέση της στην ανατολική Μεσόγειο την τοποθετεί ξεκάθαρα στα καυτά σημεία. Η ναυτική βάση της Σούδας είναι βασικός άξονας για την προέκταση της (αμερικανικής) ισχύος και η αξία της μόνο θα αυξηθεί.

Επιπλέον, η ενεργειακή ασφάλεια για την Ευρώπη επίσης είναι σημαντική. Μέσω του αγωγού ΤΑΡ και επενδύσεων στους σταθμούς φυσικού αερίου, η Ελλάδα θα είναι τοποθετημένη για να γίνει ο βασικός αγωγός μεταφοράς στην Ιταλία, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, την Ανατολική Μεσόγειο και τα κοιτάσματα αερίου της Κασπίας, ώστε να διαφοροποιηθούν τόσο οι οδοί όσο και οι προμηθευτές ενέργειας στην Ευρώπη».

Μιλώντας πρόσφατα στην Κατερίνα Σώκου για λογαρισμό της Καθημερινής θα πει:

«Ο κ. Τραμπ έχει σημειώσει πολλές φορές ότι η Αμερική δεν θα ξεχάσει τους συμμάχους που είναι πάντα στο πλευρό της. Ακόμη και μέσα σε αυτή την κρίση, η Ελλάδα δαπανά το 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα και είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να δει μια τελική λύση στο μη βιώσιμο χρέος της χώρας, σε συντονισμό με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους πιστωτές».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Τραμπ δεν θεωρεί ταμπού την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς «προτιμά το έθνος-κράτος από τον διεθνισμό». Αν και δεν έχει λάβει θέση υπέρ ή κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως ο κ. Τραμπ προβλέπει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την έξοδο από την Ε.Ε.

Ενα ζήτημα στο οποίο ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει επηρεάσει τον Ντόναλντ Τραμπ είναι στο πεδίο της έρευνάς του: την ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Ερωτώμενος αν υπό την ηγεσία του ο Λευκός Οίκος θα υποστηρίξει τη συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι θα είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για τις ΗΠΑ.

Οπως δηλώνει: «Η στρατηγική σχέση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ είναι, από πολλές απόψεις, ένα μοντέλο επιτυχημένης περιφερειακής συνεργασίας, μία δομή όπου φιλοδυτικές δημοκρατίες συνεργάζονται για να προωθήσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την τελική αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην παγκόσμια αγορά. Θα είναι το πιο επείγον ζήτημα για τις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν ότι αυτοί οι σύμμαχοι της Αμερικής θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και να ενσωματώνουν και άλλες φιλοδυτικές χώρες, κυρίως την Αίγυπτο και την Ιορδανία, ώστε να συνεχίσουν να περιορίζουν και να αντιμάχονται την επέκταση του ριζοσπαστικού τζιχαντισμού. Η συνεργασία ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας και Αιγύπτου έχει θετικές συνέπειες στην πολιτική, στην ασφάλεια και στην ενέργεια όχι μόνο για την περιοχή, αλλά επίσης για την Ευρώπη».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή