Συμβαίνει τώρα… κλαρίνα και αρνιά σούβλας στου Μαξίμου…

wpid-wp-1480973138076.jpeg

Με σχεδόν πανηγυρικό τρόπο υποδέχθηκε η ηγεσία της κυβέρνησης την απόφαση του Eurogroup, με την οποία εγκρίθηκαν και τυπικά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Παρότι πρόκειται για ένα πακέτο που είχε παρουσιάσει εδώ και μέρες ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και είχε τύχει της δημόσιας αποδοχής από το Βερολίνο, στην Αθήνα περίμεναν την επίσημη ανακοίνωση για να μιλήσουν για εθνική επιτυχία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση πηγών του Μαξίμου «με την απόφαση του Eurogroup μειώθηκε το χρέος τουλάχιστον κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ κλείδωσαν τα επιτόκια στο 1,5%, γεγονός εξίσου σημαντικό δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των επιτοκίων».

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενο στη γενικότερη συζήτηση στο Eurogroup έλεγαν ότι «η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σταθερή απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις και τα εργασιακά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ESM η ελάφρυνση του χρέους θα είναι περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ σε βάθος άνω των 40 ετών, έως το 2060.

Η κυβέρνηση αναμένει τώρα να προσδιοριστεί και ο οδικός χάρτης για την μεσοπρόθεσμη παρέμβαση στο χρέος, καθώς τα ληφθέντα μέτρα δεν επαρκούν για να διαμορφώσουν τα επόμενα χρόνια μία στέρεη εικόνα για την ελληνική εικόνα και να αφήσουν μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο.

Θεωρεί ωστόσο ότι έγινε το πρώτο δύσκολο βήμα, που μπορεί να ξεκλειδώσει τις εξελίξεις και να δώσει ώθηση στις ενέργειες που γίνονται για μία ουσιαστική και οριστική λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή