Όταν δεν είσαι κουλουράς η…καστανάς….καθαρίζεις

wpid-wp-1481052861675.jpeg

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο ευρισκόμενος στο Αμέρικα πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου πέντε ωρών ότι ο πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, για τον οποίο πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Ανδρέας Γεωργίου είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς είχε διατηρήσει για ορισμένους μήνες, μέχρι το τέλος του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από τη νομοθεσία.

Υπέρ της αθώωσης Γεωργίου, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, τάχθηκε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση και ανέπτυξε επιχειρηματολογία υπέρ της απαλλαγής του κατηγορουμένου.

Προηγουμένως, πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ όπως είναι η Ζωή Γεωργαντά, υποστήριξαν ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ παρέμεινε παράλληλα στη θέση του -στην ανεξάρτητη Αρχή και το Δ.Ν.Τ. – για να διευκολύνει την υπογραφή του μνημονίου και όχι για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του, όπως υποστήριξε ο ίδιος ο κ. Γεωργίου από την αρχή που έφθασε αυτή η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατέθεσαν ως μάρτυρες υπερασπίσεως υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών, οι οποίοι απέκλεισαν κάθε σκοπιμότητα για τους μήνες που παρέμεινε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο Δ.Ν.Τ., για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του.

Η υπόθεση σχετικά με το έλλειμμα και την κατηγορία της σκόπιμης διόγκωσης προκειμένου να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου, βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Εφετών είχε απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, δηλαδή της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος.

Κατά αυτού του απαλλακτικού βουλεύματος έχει ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και η υπόθεση επανήλθε προς κρίση και πάλι στο Συμβούλιο Εφετών.

Πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας Γ. Κούτρας πρότεινε και πάλι προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το έλλειμμα και για τα περί διογκώσεώς του.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή