ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ .. ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην πρεμιέρα των Φλωρίδη-Ραγκούση-Διαμαντοπούλου!

karamanalis-header-1024x320

Λαικό Προσκύνημα στην πρεμιέρα της Κίνησης Φλωρίδη, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου στη Θεσσαλονίκη, με την αίθουσα Αιμ. Ριάδης της ΔΕΘ να γεμίζει ασφυκτικά. Ο Δημήτρης Συρμάτσης (thesnews.gr) μεταδίδει:

karamanalis-header-1024x320

Άκρως ενθουσιώδης ήταν η πρεμιέρα της κοινής προσπάθειας των πρώην υπουργών Α. Διαμαντοπούλου- Γ. Ραγκούση και Γ. Φλωρίδη για την δημιουργία ενός νέου κινήματος στην Κεντροαριστερά.

Μιλώντας σε περίπου 500 άτομα στην Θεσσαλονίκη έδωσαν το στίγμα και μίλησαν για το σχέδιο που πρέπει να έχει ο χώρος για την Ελλάδα του 2025.

Πολύ Ποτάμι και εκσυγχρονιστές

Η αίθουσα Αιμ. Ριαδης της ΔΕΘ γέμισε ασφυκτικά κυρίως από στελέχη και ψηφοφόρους του Ποταμιού αλλά και στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Από το Ποτάμι ήταν ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός, η πρώην βουλευτής Χρ. Ταχιαου, ο υπεύθυνος του τομέα Εξαγωγών Ν. Νυφουδης ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Π. Ελευθεριάδης αλλά και πολλά κομματικά στελέχη.

Έντονη ήταν και η παρουσία του δήμου Θεσσαλονίκης με προεξάρχοντα τον Γ. Μπουτάρη οποίος έφτασε στον χώρο συνοδευόμενος από τον Σπ. Πέγκα. Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και οι αντιδήμαρχοι Αθ. Παππάς και Ν. Φωτίου αλλά και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν οι παρουσίες τωβ πρώην προέδρων του ΣΒΒΕ Ν. Ευθυμιάδη και της ΕΥΑΘ Κ. Παπαδάκη και του πρώην βουλευτή Θ. Ρομπόπουλου.

Νομοτελειακά το νέο

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Ραγκούσης μίλησε για το νέο που δεν υπάρχει το οποίο νομοτελειακά θα υπάρξει. Χαρακτήρισε το καινούριο εγχείρημα ως “Προοεδευτικο και αντισυστημικο”.

“Έχει χρεοκοπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα. Τρεις ισμοι μας χρεοκόπησαν και μας κρατούν στάσιμους στα μνημόνια. Κρατισμός, λαϊκισμός, παλλαιοκομματισμός” σημείωσε.

“Θέλουμε να αλλάξουμε τον προοδευτικό χώρο και όχι απλώς να γίνουμε συνιστώσα του” τόνισε λέγοντας ότι είναι λάθος το δίλημμα “ή εμείς ή η δημοκρατική Συμπαράταξη. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μία μεγάλη νεα προοδευτική παράταξη. Αυτό είναι το δίλημμα” ανέφερε ο κ. Ραγκούσης

Το Προοδευτικό θα χτίσει την Ελλάδα του 2025

Από την πλευρά της η Αν. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για έναν δημόσιο διάλογο από το παρελθόν. “Σύγκρουση στην σύγκρουση, πόλεμος στον πόλεμο χωρίς ουσία. Να μην επαναλάβουμε όλοι τα λάθη μας. Ευθύνες υπάρχουν παντού. Και σε κυβερνώντες και σε αντιπολίτευση. Σε συνδικαλιστές, σε ΜΜΕ σε τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά δεν πρέπει πια να τρώμε τις σάρκες μας” σχολίασε μεταξύ άλλων.

Τόνισε πως είναι δική μας επιλογή ότι το ίδιο σύστημα υπάρχει. Είπε ότι προοεδευτικο είναι αυτό που μπορεί να χτίσει την Ελλάδα του 202, με δικό μας στίγμα και δικό μας πρόγραμμα αναφέροντας τέσσερις λέξεις. Ανακούφιση, ανάκαμψη, ανόρθωση, αυτοπεποίθηση”

“Θανάσιμος κίνδυνος για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Το κλίμα υπέρ της δραχμής φουσκώνει μέρα μετην ημέρα.” κατέληξε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου.

“Μεγάλη ευκαιρία επανασύνδεσης”

Για μία μεγάλη ευκαιρία επανασύνδεσης με έναν κόσμο που παραμείνει δύσπιστος και επιφυλακτικός έκανε λόγο στην αρχή της ομιλίας του ο Γ. Φλωρίδης.

“Ο χώρος υπέκυψε στο λαϊκισμό, στην πάροχολογία το ένα λάθος και το άλλο όταν υπέκυψε στις συντηρητικές πολιτικές” σημείωσε για το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας το χθεσινό γεύμα στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι “οι συνάξεις ιστορικών στελεχών και μόνο δεν οδηγούν σε κανένα μέλλον”

“Ενοχλείται κανένας; Φοβάται κανένας από αυτά που λέμε; Γιατί οι αντιδράσεις του σκατζόχοιρου που κλείνετε και βγάζει τα αγκάθια” ανέφερε ζητώντας να ξαναποκτήσει ο χώρος την ιδεολογική και πολιτική του ηγεμονία στη χώρα.

“Η ανάγκη να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία θα γίνει με τους όρους της κοινωνίας. Όχι με τους δικούς μας” κατέληξε μεταξύ άλλων.

karamanalis-header-1024x320

“Μπουτάρης: Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας”

Ομιλητής ήταν και ο στενός συνεργάτης του Στ. Θεοδωράκη, Γιάννης Μεϊμάρογλου ο οποίος τόνισε πως “Η χώρα έχει ανάγκη μία Κεντροαριστερά που θα προτείνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να αλλάξει σελίδα η χώρα”

Υποστήριξε πως η συνεπής στάση του Ποταμιού έχει βαρύ πολιτικό κόστος για το κόμμα καθώς όπως είπε η χώρα έπαθε ανήκεστο βλάβη από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα φερεί νέους Σώρρες.

Τέλος στην δική του παρέμβαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς είπε πως ντρέπεται που είναι Έλληνας γιατί όταν πάει στο εξωτερικό τον αντιμετωπίζουν σαν λεπρό.

Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά στη χώρα και πως το πολιτικό σύστημα είναι στη σαλαμούρα. “Πάμε για μία καινούρια Ελλάδα. Και με σαλαμούρα το καινούριο δεν γίνεται. Είμαστε όλοι με χάπια. πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια. Νέοι είμαστε ακόμα” κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









ΠΗΓΗ