ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro Έδωσε μποναμά

wpid-wp-1483977967528.jpeg

Κι όμως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών καθώς διαπιστώνει ότι τα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα, για την ακρίβεια γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και ρευστά όλα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Υπάρχει μάλιστα ισχυρό ενδεχόμενο με την ορκομωσία του Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει και η σύνθεση των στελεχών του ΔΝΤ που θα μετέχουν στην συζήτηση με τους θεσμούς. Οι εξελίξεις μάλιστα θα μπορούσαν να πάρουν τέτοια τροπή που να καταστήσουν μονόδρομο τις πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του μποναμά στους συνταξιούχους και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την υποδοχή που είχε στην Καλαμαριά. Τον μποναμά του Ελληνα πρωθυπουργού έσπευσε να αντιγράψει και ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, ο οποίος ανακοίνωσε (μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή που έχει στην ΕΡΤ Βενεζουέλας την αύξηση κατά 50% του κατώτατου μισθού.

Με την αύξηση της τάξεως του 50% ο κατώτατος μισθός ανέρχεται πλέον στα 40,68 μπολιβάρ, δηλαδή περίπου στα 60 δολάρια σύμφωνα με την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία, ή 12 δολάρια στη μαύρη αγορά.

«Για να ξεκινήσει καλά η χρονιά, έχω αποφασίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων», ανέφερε στην εβδομαδιαία εκπομπή που πραγματοποιηθεί στη δημόσια τηλεόραση. Το 2016, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τον πρόεδρο κατά 30% τον Απρίλιο, στη συνέχεια 40% τον Οκτώβριο.

«Σε περιόδους οικονομικού πολέμου και επιθέσεις της μαφίας, πρέπει να προστατεύσουμε την απασχόληση και τα εισοδήματα των εργαζομένων», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για «οικονομικό πόλεμο» των πολιτικών του αντιπάλων και των επιχειρηματιών.

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα τώρα δείχνουν την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με τριπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα ποσοστά της είναι χαμηλά και μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται όλο αυτό το διάστημα η ΝΔ είναι στο 24-28%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 8-12%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή στο 8,5-9%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ξεπερνάει το 5,5% ενώ παρά την διαφορετική εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ μπαίνουν χαλαρά στη Βουλή με ποσοστά που πλησιάζουν το 4,5-5%.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°