Αυτές οι μαχαιριές

6940

Στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων, απλώς γυρίζαμε στην αρχική σελίδα, η ιστορία επαλαμβανόταν και το happy end ήταν εκεί κάθε φορά. Στην ενήλικη ζωή μας, τα παραμύθια κάθε φορά λιγοστεύουν, οι σελίδες δεν γυρίζουν στην αρχή και το happy end δεν είναι εξασφαλισμένο… Ακόμα και έτσι, όμως, αξίζει να τα ζούμε, και όταν τελειώνουν, να ονειρευόμαστε το επόμενο!

Μια κάπως… αλλοπρόσαλλη καθηγήτρια που είχαμε στο πρώτο έτος της σχολής, μας είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τον θάνατο -άκου τώρα τι έλεγε κι αυτή η γυναίκα στα ψαρωμένα δεκαοχτάχρονα- γιατί όταν θα έρθει, εμείς δεν θα είμαστε πια εκεί. Αυτό που στην πραγματικότητα φοβούνται οι άνθρωποι είναι οι μικροί θάνατοι που ζουν στην καθημερινή τους ζωή… τον χαμό ενός αγαπημένου προσώπου, τις αποτυχίες, το τέλος μιας σχέσης και όσα, χωρίς να σκοτώνουν, σε φτάνουν συχνά στο τελευταίο σκαλοπάτι.

Όλοι μας, αργά ή γρήγορα, φτάνουμε μπροστά στο τέλος μιας όμορφης ιστορίας. Και απελπιζόμαστε, πονάμε, φοβόμαστε. Είναι αναπόφευκτο. Απόψε, λοιπόν, ευρισκόμενη κι εγώ μπροστά σε ένα τέλος μιας πολύ όμορφης περιόδου της ζωής μου, θα ήθελα κάποιος να με διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά, ότι κάθε τέλος είναι όντως μια αρχή και ότι τα καλύτερα είναι αυτά που δεν έχουμε ζήσει ακόμα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανείς να μου υπογράψει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Υπάρχουν οι φίλοι που με στηρίζουν κι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω αυτή τη στιγμή! Αν όμως, κάποιος από εσάς περνάει την ίδια κατάσταση μόνος/η, θέλω μέσα από αυτό το κείμενο να τον/την διαβεβαιώσω ότι, ναι, όλα θα φτιάξουν, και να τον/την προτρέψω να μη φοβηθεί να γυρίσει την τελευταία σελίδα…

Αν δεν είσαι σίγουρος/η για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εμπιστεύσου με, θα σου πω εγώ… Όλα θα πάνε καλά! Είναι σίγουρο! Γιατί τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται και, πίστεψε με, η ζωή έχει πολύ μεγαλύτερη φαντασία από εμάς!

Η ζωή είναι το μεγαλύτερο σχολείο -πολύ κλισέ, το ξέρω- αλλά ισχύει! Όσα έμαθες θα σου χρησιμεύσουν σίγουρα στο μέλλον για να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις πολύ πιο σωστά. Γι΄αυτό μη μετανιώνεις για τις επιλογές σου και μη φοβάσαι να ζήσεις έντονα!

Κοίτα τις αλήθειες κατάματα, κατανόησέ τες και συγχώρεσε! Είναι λυτρωτικό. Μην βιαστείς να απογοητευτείς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως γυρνάνε τα πράγματα. Προχώρα μπροστά με αισιοδοξία και μην χάνεις χρόνο. Η ζωή είναι μικρή!

Τέλος, γύρισε την τελευταία σελίδα της ιστορίας σου. Δεν έχεις περιέργεια να δεις πώς τελειώνει; Και δεν έχεις ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια να δεις τι ιστορία αρχίζει μετά; Ακόμα και αν δεν είχε το τέλος που θα ήθελες, σίγουρα οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν είχαν κάτι σημαντικό να σου δώσουν. Aπλώς, όταν μια ιστορία ολοκληρώνεται, πρέπει να αποσυρθούν για να έρθουν άλλοι… Όλα γίνονται για κάποιο λόγο που ακόμα δεν μπορείς να δεις ξεκάθαρα. Σήκωσε το κεφάλι, χαμογέλα και σφύριξε το πιο αγαπημένο σου, χαρούμενο τραγούδι. Έτσι, ό,τι κι αν έχει συμβεί εσύ έχεις γράψει το δικό σου happy end…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°