Η τέλεια «καταιγίδα» έφτασε: Τα Δυτικά Βαλκάνια «αλλάζουν χέρια», έρχεται γενικευμένη ανάφλεξη και η Ελλάδα εκτός ευρώ

simmaxia-620x450

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν στρατό από το Κόσοβο…

Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ν.Τραμπ παραδίδουν τα Δυτικά Βαλκάνια στη Ρωσία. Αυτό αναφέρουν έγκριτες γερμανικές πηγές και έχουν απόλυτο δίκαιο. Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν στρατό από το Κόσοβο τα επόμενα 2-3 χρόνια, ο κόσμος και οι σφαίρες επιρροής ξαναμοιράζονται. Αντιδράσεις θα υπάρξουν όπως και ένοπλες συγκρούσεις. Η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί ταχύτατα γιατί μια «τέλεια καταιγίδα» πλησιάζει: Ανάφλεξη στα Βαλκάνια με συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών και όχι μόνο ενώ η Ελλάδα θα έχει βγει την Ευρωζώνη!

Το pentapostagma.gr θα αναφερθεί σε λίγο στις στρατιωτικές κινητοποιήσεις που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων…

Κόσοβο-Βοσνία Ερζεγοβίνη- Κροατία-Σερβία θα πάρουν φωτιά.

Η γερμανική ελίτ προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τον ερχόμενο Ιούλιο αποκαλύπτει ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Αν και το βασικό θέμα των tweets του Μέισον είναι το Brexit και η στάση που θα πρέπει να κρατήσει το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας και ο ηγέτης του, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο δημοσιογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η γερμανική ελίτ ετοιμάζεται να επιβάλει Grexit τον Ιούλιο».

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, «δεν ενδιαφέρεται για τα Δυτικά Βαλκάνια»αναφέρουν γερμανικές πηγές.

«Ο Ρόλος της Ρωσία θα ενισχυθεί πολύ στην περιοχή. Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν και θα ανακηρύξουν τα Βαλκάνια «Ευρωπαϊκό θέμα», και θα πει στους Ευρωπαίους βρείτε τα με τη Ρωσία».

«Δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι ενωμένοι πάνω σε αυτό, το Κόσοβο δεν έχει αναγνωριστεί απ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ρωσία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο μέλλον».

«Μην περιμένετε επέκταση του ΝΑΤΟ στο μέλλον στην περιοχή» . Ο Ν.Τραμπ δεν ενδιαφέρεται. Γι αυτόν είναι δευτερεύον και βάλε θέμα και χωρίς τις ΗΠΑ δεν θα υπάρχει μεγάλη ασφάλεια και πολιτική πρόοδος. Οι ΗΠΑ είναι σημαντικό μέρος του ΝΑΤΟ και αν αποσυρθούν εντελώς ή σταδιακά, τότε η συμμαχία από τη μια πλευρά θα χάσει την σημασία και το ρόλο της και από την άλλη η επέκταση τίθεται σε αμφιβολία. Και αυτό είναι επιτυχία για τον Β.Πούτιν» τονίζει.

» Ο Β.Πούτιν ενισχύει τους Σέρβους, αυτό είναι ξεκάθαρο, Η Πρίστινα φοβάται διαμελισμό του Κοσσυφοπεδίου και αυτός ο φόβος είναι δικαιολογημένος».

«Κόσοβο-Βοσνία Ερζεγοβίνη- Κροατία-Σερβία θα πάρουν φωτιά».

«Ο Σέρβος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος, τους απείλησε με πόλεμο. Το Κόσοβο απάντησε… Οι εντάσεις δεν πρόκειται να μειωθούν. Οι Αλβανοί του Κοσόβου θέλουν ολόκληρο το Κόσοβο, οι Σέρβοι δεν το αναγνωρίζουν ως ανεξάρτητο κράτος και θέλουν να ελέγξουν τουλάχιστον το βόρειο τμήμα»

«Η σύγκρουση είναι δεδομένη».

«Το γεγονός ότι υπάρχουν διεθνή στρατεύματα μειώνει μόνο προς το παρών την πιθανότητα γενικευμένης σύγκρουσης. Τι θα γίνει όμως αν αυτά αποσυρθούν;

«Θα στείλουν οι Ευρωπαίοι στρατό για να αποτρέψουν μια μεγάλη σύγκρουση; H σύγκρουση είναι αναπόφευκτη τα επόμενα 3-4 χρόνια».

«Μεσοπρόθεσμα κάποιος πρέπει να περιμένει την απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Κόσοβο. Ο Ν.Τραμπ έχει τάσεις απομονωτισμού».

meison


πηγη