ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΚΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ… Aκόμη τρέχει ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ο λαγός Σαντορινιός

magic_alex_alexis_mardas_01

Τοβαλε στα πόδια κι ακόμη τρέχει ο λαγός υφυπουργός Ναυτιλίας Νησιωτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Σαντορινιός, «μαζεύοντας» τις δηλώσεις του που είχαν προηγηθεί περί εποικισμού και κατοίκησης, μόλις βρυχήθηκε ο Ερντογάν.

-Λέμε και καμμιά μακακία για να περνάει η ώρα…,

ήτο η αντίδραση του απογόνου της Μπουμπουλίνας, του Καραισκάκη, του Μακρυγιάννη. Ακόμη τρέχει ο άτιμος, τα πόδια του έχουν φτάσει στη πλάτη. Οι νησιώτες μπορούν να κοιμούνται ασφαλείς με τον Νεκτάριο.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων καθώς έτρεχε πανικόβλητος αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας άλλων υποδομών ή κατοίκησης των νησιών στο κεντρικό Αιγαίο. Αναφέρθηκε δε, σε σχέδιο τουριστικής αξιοποίησής τους προς όφελος των γύρω μεγάλων νησιών, με βάση συγκεκριμένο θεματικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στόχος, όπως τονίζει στη δήλωσή του, είναι η προσέλκυση τουριστών για τη μοναδικότητα των νησιών αυτών και για την παρατήρηση των σπάνιων ειδών ζώων που ζουν στις νησίδες.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας:
«Σχετικά με το θέμα της από 9/01/17 απάντησής μου σε ερώτηση βουλευτή, παραπέμπω στις δηλώσεις μου στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και το σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη.

Διευκρινίζω, για μια ακόμη φορά, ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την οποία ενημερώθηκα στο πλαίσιο ανάληψης των νέων μου καθηκόντων, αφορούσε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου τα οποία έχουν περιβαλλοντικό, ερευνητικό και ενδεχομένως ιστορικό ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο συγκεκριμένου θεματικού ευρωπαϊκού προγράμματος, έγιναν προσπάθειες, για την χρηματοδότηση δράσεων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της μοναδικότητας αυτών των τόπων, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Σκοπός ήταν να δοθούν επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης στα γύρω μεγάλα νησιά μέσω της προσέλκυσης τουριστών που έχουν ενδιαφέρον για παρατήρηση σπάνιων ειδών ζώων, παραδείγματος χάριν, που βρίσκονται στα παρακείμενα ακατοίκητα, εν λόγω, νησιά. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών ή κατοίκησής τους.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή στρεβλή αναπαραγωγή των προσπαθειών αυτών του Υπουργείου, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ενέχει κακόβουλες προθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο, καθορίζεται ρητώς από σειρά διεθνών συμφωνιών και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Αποφάσεις σχετικές με την ανάπτυξη περιοχών της Ελληνικής επικράτειας εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Ελληνικού Κράτους και αποτελούν ελληνική εσωτερική υπόθεση».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χουσεϊν Μουφτούογλου, δήλωσε: «Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη