ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ στο σπίτι του Πρωθυπουργού

karamanalis-header-1024x320

Μια ρακί…Περιστέρα, βάλε μου σε παρακαλώ μια ρακί να συνέλθω…

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης περπατούσε μέσα στο χιονόνερο για πάνω από μία ώρα ώσπου να φτάσει μεσάνυχτα στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα. Οταν του άνοιξε η Περιστέρα ήταν παγωτό με το βλέμμα του χαμένο στο κενό…

Στο σαλόνι τον περίμενε ο πρωθυπουργός ο οποίος είναι αλήθεια ότι ανησύχησε όταν αντίκρυσε το θέαμα του υπουργού Επικρατείας. Ο Χριστόφορος πήγε κατευθείαν στο τζάκι που έκαιγε. Αν μπορούσε θα έμπαινε και μέσα για να στεγνώσει.

Η Περιστέρα έφερε την ρακί. Ηταν από το κελάρι του Πολάκη. Ο Χριστόφορος την κατέβασε μονορούφι. Οταν άρχισε να βρίσκει τα λόγια του ακούστηκε να λέει στον πρωθυπουργό:

-Πρόεδρε, η Εφη θα μας καταστρέψει…Βασικά αυτός που θα μας καταστρέψει είναι ο Κατρούγκαλος αλλά η Εφη θα χρεωθεί το Ασφαλιστικό, ιστορικά. Πρόεδρε όταν ανέβουν οι εισφορές των αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματικών στο TAXIS θα σου συνιστούσα να εγκαταλείψεις την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές από την στιγμή που θα ανακοινωθούν τα χαράτσια της Εφης. Βλέπω τα τρακτέρ να οργώνουν την Ολυμπία Οδό και φτου από την αρχή ο Σπίρτζης να δίνει νέα δις στον Μπόμπολα για να ξαναρίξει την άσφαλτο. Πρόεδρε σε περίπτωση που ισχύσουν από φέτος οι ασφαλιστικές το κόμμα θα βρεθεί στο 6-8%…Δεν θάχουμε μαντήλι να κλάψουμε…Κι εσύ πολύ δύσκολα θα μπαινοβγαίνεις στο Μαξίμου. Πρέπει να καταλάβεις ότι ακόμη και ο Παυλόπουλος πήρε χαμπάρι ότι πέφτουμε εάν εφαρμοστεί αυτό το Ασφαλιστικό και πήγε στο σπίτι του Μητσοτάκη ώστε να τον μπαλαμουτιάσει τώρα που βλέπει ότι ο Κυριάκος θα γίνει πρωθυπουργός εξαιτίας της Εφης και των φορολογικών συντελεστών. Κυρίως εξαιτίας τους Ασφαλιστικού. Το Ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακά μας Πρόεδρε…Περιστέρα μου, σε παρακαλώ μπορείς να μας φέρεις όλη την καράφα με την ρακί του Πολάκη. Απόψε θέλω να τα πιω…

-Ωστε γι΄αυτό πιστεύεις ότι πήγε ο Προκόπης στο σπίτι του Μητσοτάκη; Τελικά αυτοί οι καραμανλικοί δεν πιάνονται φίλοι. Είναι φίδια κολοβά, φίλοι καριοφίλοι…

Ο πρωθυπουργός έπεσε σε βαθιά περίσκεψη για τα νέα που του έφερε ο Χριστόφορος. Οσο για την απόφαση του Παυλόπουλου να δειπνήσει με τον Κυριάκο δεν έδωσε και πολύ σημασία…Ο Τσίπρας ήταν σίγουρος πως όταν διέρρεε το δείπνο ο Κυριάκος θα ήταν χαμένος ο οποίος από τη μια δηλώνει μεταρρυθμιστής και από την άλλη τρώει με τον Παυλόπουλο του πελατειακού κράτους τον στυλοβάτη…Ο Τσίπρας πίστευε ότι ο Κυριάκος δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές. Απλά θα τις έχανε ο ίδιος εξαιτίας του Ασφαλιστικού που ήταν δημιούργημα του Κατρούγκαλου που διαβάζει ακόμη Playboy και η Αχτσιόγλου δεν έχει τη δυνατότητα να το αλλάξει…

-Ωστε Χριστόφορε βλέπεις να βρισκόμαστε μπροστά σε πανωλεθρία εξαιτίας του Ασφαλιστικού;

.Καλά ρε συ Πρόεδρε δεν το βλέπεις; Κι αυτός ο ανασχηματισμός που έκανες ήταν σκέτη καταστροφή.Σαν τον ανασχηματισμό-χαρακίρι του Σαμαρά…Αντικατέστησες έναν αποτυχημένο υπουργό με την Γραμματέα του…Ούτε ο Νίκος Αλέφαντος δεν θα έκανε τέτοια αλλαγή…

Ο Τσίπρας βυθίστηκε στις σκέψεις του…

tsipras4T_schaeuble_davos_panel-thumb-large

O Χρ.Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά».
Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2009 υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γνωστικό αντικείμενο «Ποσοτική Ανάλυση Πολιτικής».
Απόφοιτος το 1985 του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος (D.E.A.) Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris II) το 1987.
Κατά την περίοδο 1987-1988 πραγματοποίησε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Φιλοσοφία (Σορβόννη – Πανεπιστήμιο Paris I). Η διδακτορική του διατριβή (1995) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε ως αντικείμενο τα πολιτικά κόμματα της περιόδου 1974-1985 και την ενσωμάτωσή τους στο νομικο – πολιτικό θεσμικό σύστημα της περιόδου.
Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών VPRC, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. έως τον Νοέμβριο του 2004, αναλαμβάνοντας κατόπιν τη θέση του Επιστημονικού Συμβούλου. Μέσω της εμπλοκής του στην VPRC επέβλεψε πάνω από 800 μικρά και μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, στους τομείς της πολιτικής και εκλογικής έρευνας, της κοινωνικής έρευνας, της έρευνας Μέσων Ενημέρωσης και της έρευνας αγοράς και καταναλωτικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, επέβλεψε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα επιστημονικών ινστιτούτων ή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των ερευνών συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2011 στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), έχοντας υπό την επίβλεψή του τις σταθερές έρευνες παρακολούθησης των δεικτών του κλάδου.
Ασχολείται ιδιαίτερα με τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, την πολιτική συμπεριφορά, την εκλογική-κοινωνική έρευνα και ευρύτερα το χώρο της πολιτικής κοινωνιολογίας. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2011 από τις εκδόσεις Σάκκουλα με τίτλο: Πολιτικά Κόμματα, Εκλογές και Κομματικό Σύστημα – Οι μετασχηματισμοί της πολιτικής αντιπροσώπευσης 1990-2010. Από το 2000 έως το 2011 επιμελήθηκε την έκδοση Η Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε αναλύσεις από το χώρο της πολιτικής επιστήμης και της κοινωνιολογίας βασισμένες στα δεδομένα των ερευνών της VRRC, αλλά και άλλων ερευνητικών φορέων. Εχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, καθώς και συστηματική παρουσία σε διεθνή συνέδρια.
Από το 1984-1988 υπήρξε μέλος της Συντακτικής Ομάδας του μηνιαίου περιοδικού ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ενώ κατά την περίοδο 1986-1990 μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου “Νίκος Πουλαντζάς”, καθώς και του Ιδρύματος Γληνού. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Στο διάστημα 2010-2014 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επικοινωνιακής Πολιτικής του ΑΠΘ. Από τον Δεκέμβριο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009 διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπο-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ»!

Κλέφτες μέχρι κόκκαλο – Να διαβαστεί και να διαδοθεί!

ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ! Για ποιο λόγο τον πέταξε η αδερφή του έξω από το πατρικό τους (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ .. ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην πρεμιέρα των Φλωρίδη-Ραγκούση-Διαμαντοπούλου!

πηγη