ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑ 400.000 επιχειρήσεις αναζητούν ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ και ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ να τις σώσουν!

8620b230288f85fa72643ceff5002e48-1024x640

Χωρίς υπουργό (Μαρινόπουλος) και χωρίς πρώην βουλευτή (ΔΟΛ) μπορώ να σώσω την επιχειρήσή μου;

Αυτό είναι το ερώτημα για χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και αγνοούνται από την κυβέρνηση.

Σε δύο μόνο καραμπινάτες περιπτώσεις η κυβέρνηση έδειξε να ασχολείται μέσω ενός υπουργού, του Αλέκου Φλαμπουράρη που ασχολήθηκε με τον Μαρινόπουλο και μέσω του πρώην βουλευτή Βασίλη Μουλόπουλου για το ΔΟΛ.

Τα αποτελέσματα αμφίβολα και στις δύο επιχειρήσεις αφού η λύση στο Μαρινόπουλο παραμένει μετέωρη ενώ στο ΔΟΛ, ο Βασίλης Μουλόπουλος δεν φαίνεται να συνοδεύεται από επενδυτή που θα βάλει φρέσκο χρήμα στο Συγκρότημα.

Και πάλι, όμως, η κυβέρνηση απαξιεί να ασχοληθεί με τουλάχιστον 400 χιλιάδες επιχειρήσεις που περιμένουν μια δεύτερη ευκαιρία ενώ «κρεμάει» και τις τράπεζες που καθυστερούν να προχωρήσουν στη διαχείριση των κόκκινων δανείων και να απελευθερώσουν ρευστότητα για την οικονομία.

Αντ΄ αυτού, επιχειρείται δικαίως η διάσωση μιας μεγάλης επιχείρισης όπως ο Μαρινόπουλος, με άτσαλες όμως, κινήσεις και μόνο σίγουρο αποτέλεσμα τη διάσωση από τις ευθύνες της Οικογένειας που φέρει την ευθύνη για την απαξίωση του Ομίλου.

Οσο για το ΔΟΛ, οι τραπεζίτες που γνωρίζουν από κοντά την υπόθεση, τονίζουν ότι χωρίς επενδυτή που θα βάλει φρέσκο χρήμα, καμία λύση δεν συζητείται.

Η κυβέρνηση που «απείλησε» τις τράπεζες για μεγάλο διάστημα, χρησιμοποιώντας το όπλο του εισαγγελέα, δεν μπορεί τώρα σε ένα παιχνίδι μικροπολιτικής και εντυπώσεων να τις ωθήσει σε πρωτοβουλίες που δεν καλύπτονται νομικά και δεν συνάδουν με την τραπεζική πρακτική, λέγεται χαρακτηριστικά.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πιστώτριες τράπεζες προχωρούν τη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης για τον ΔΟΛ παρά την ντρίπλα Μουλόπουλου που δεν λύνει το πρόβλημα του Συγκροτήματος. Το κρίσιμο για την διατήρηση της λειτουργίας της επιχείρισης είναι η ενδιάμεση χρηματοδότηση, ή καλύτερα η απελευθέρωση μέρους των λογαριασμών του Συγκροτηματος ώστε να πληρώνονται λειτουργικά έξοδα.

Οσο το σύστημα απασχολείται με μία επιχείριση, σχεδόν μισό εκατομμύριο άλλες, μεγάλες και μικρομεσαίες, δεν βρίσκουν λύση αφού τα τραπεζικά στελέχη έχουν βάλει «τα μολύβια κάτω» και δεν υπογράφουν αναδιαρθρώσεις.

Νομική κάλυψη των στελεχών, εξωδικαστικός συμβιβασμός και προπτωχευτικό είναι τα τρία νομοθετήματα που η κυβέρνηση καθυστερεί να ψηφίσει ήδη από την πρώτη αξιολόγηση, την στιγμή που οι πέντε στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο, επίσης οι πέντε στις δέκα επιχειρήσεις μεταποίησης, οι έξι στις δέκα αγροτικές επιχειρήσεις και οι οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις εστίασης αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

ΧΑΜΟΣ… Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ! ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ…. (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Κλέφτες μέχρι κόκκαλο – Να διαβαστεί και να διαδοθεί!

Αρχαία Θαυματουργή συνταγή: Αφαιρεί το φλέγμα από τους πνεύμονες και σταματάει το βήχα μια και καλή!

ΦΟΥΛ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ: «Κακώς τους τιμωρείτε, αξίζουν περισσότερα εύσημα στους Έλληνες»

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: «Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕ GREXIT ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ…»

πηγη