Ο στρατός δια πάσαν νόσον της κυβέρνησης

15894235_10154262607798181_4164692404296896582_n

«Να ψοφήσουν τότε μέσα στοσ σκηνές τους !!!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο απόστρατος αξιωματικός και υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταύρος Γατής, όταν πληροφορήθηκε ότι οι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στο σκάφος του πολεμικού ναυτικού που έστειλε η κυβέρνηση στη Λέσβο.

Τι πιο λογικό βέβαια για έναν πρόσφυγα, που ξέφυγε από τον όλεθρο του πολέμου και επέζησε του περάσματος από το Αιγαίο, να φοβάται να επιβιβαστεί σε ένα αρματαγωγό πιστεύοντας ότι μπορεί να τον επιστρέψει στην Τουρκία.

15894235_10154262607798181_4164692404296896582_n

Το πρόβλημα βέβαια εδώ δεν είναι μόνο τα ακροδεξιά και απάνθρωπα χαρακτηριστικά όσων ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα αλλά το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση καταφεύγει όλο και συχνότερα στις ένοπλες δυνάμεις για να λύνει προβλήματα που θα έπρεπε να φροντίζουν άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Είναι γεγονός ότι καθώς ο κρατικός μηχανισμός διαλύεται, υπό το βάρος των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, οι ένοπλες δυνάμεις θα καλούνται όλο και συχνότερα να καλύπτουν τα κενά. Και αυτό είναι από μόνο του τρομακτικό. Δεν είναι όμως η μόνη πτυχή του προβλήματος.

Η απάνθρωπη κατάσταση που δημιουργήθηκε στα ελληνικά νησιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν είναι ζήτημα έλλειψης πόρων ή απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Οφείλεται, ως επί το πλείστον, σε πολιτικές αποφάσεις και αστοχίες και κυρίως στην αποδοχή της παράνομης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, για την οποία πανηγύριζε κάποτε ο πρωθυπουργός.

Ο στρατός λοιπόν δεν μπορεί να παρουσιάζεται και πάλι σαν από μηχανής θεός, που έχει λύση δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο ελληνικό. Ακόμη και στη Γερμανία, που δεν αντιμετωπίζει ανάλογα οικονομικά προβλήματα, οι φυσικές καταστροφές αποτέλεσαν πριν από μερικά χρόνια την αφορμή που ζητούσαν ορισμένοι για να επιτρέψουν την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας – για πρώτη φορά μετά την πτώση του Χίτλερ.

Στην πραγματικότητα το Βερολίνο απλώς ακολουθούσε το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες συχνά χρησιμοποιούν το στρατό για την αντιμετώπιση εξεγέρσεων ή άλλων περιστατικών που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο στρατός είναι σαν το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Χατζιδάκις, την εικόνα του οποίου δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην καθημερινότητά μας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη