ΣΟΚ.. Απόλυση εργαζομένου λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας

wpid-wp-1483599085415.jpeg

«Η επιχείρηση Παπαστράτος απέλυσε εργαζόμενο όταν διαπίστωσε ότι ο εργαζόμενος, ο οποίος προσελήφθη από την εταιρεία μέσα από διαγωνισμό μεταξύ 500 ατόμων περίπου, πάσχει από το αυτοάνοσο νόσημα της σκλήρυνσης κατά πλάκας», σύμφωνα με καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η εταιρεία Παπαστράτος, η οποία φιγουράρει με κυβερνητικούς παράγοντες διαφημίζοντας το μεγάλο «φιλανθρωπικό» της έργο προς την κοινωνία, μεθόδευσε μια απόλυση ενός εργαζόμενου αφού είχε διαπιστώσει την ασθένειά του, χωρίς καν να τον αξιολογήσει, όπως άλλωστε προβλέπεται, μέσα από μια διαδικασία που η ίδια η εταιρεία έχει θεσπίσει.Αμαυρώνει, έτσι, την προσωπικότητα αλλά και ένα λαμπρό βιογραφικό ενός νέου ανθρώπου, χαρακτηρίζοντας τον ανεπαρκή. Ως γεγονός χαρακτηρίζεται τουλάχιστον αισχρό και απάνθρωπο .

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θεωρώντας το παραπάνω γεγονός ως άκρως σοβαρό ζήτημα , όχι μόνο από συνδικαλιστική σκοπιά αλλά και ως ακραίο κοινωνικό φαινόμενο που δεν πρέπει να επαναληφθεί συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του σωματείου Παπαστράτου και τον δικηγόρο του σωματείου.

Εκεί από πλευράς μας επισημάναμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόλυση που γίνεται από πλευράς εργοδοσίας, ιδιαίτερα όμως όταν οι αιτίες της απόλυσης αφορούν τους παραπάνω λόγους.Κάνουμε σαφές, λοιπόν, ότι είναι μονόδρομος για την εταιρεία να επαναφέρει στη θέση του τον εργαζόμενο. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σταθούμε δίπλα στον συνάδελφό μας είτε σε δικαστική διεκδίκηση είτε σε όποιες κινητοπoιήσεις αποφασισθούν από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.Επιπλέον, ως Εργατικό Κέντρο δεσμευόμαστε ως προς την δημοσιοποίηση του θέματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και στην μητρική εταιρεία Philip Morris».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή