Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης δημοσιογράφοι και Διεθνή- Μέσα- Ενημέρωσης

wpid-wp-1484154296962.jpeg

Το προπύργιο και το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας είναι Ελευθερία του Λόγου και η Ελευθερία του Τύπου. Δύο συστατικά τα οποία είχαν και έχουν ως βασικές τους Αρχές όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο. Έτσι είναι να απορεί κανείς πως σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στραφεί με τέτοια μανία κατά του Τύπου και των Μέσων όχι μόνο των Ελληνικών αλλά και των Διεθνών.

Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας είναι η εξουσία να δέχεται την κριτική και να προσπαθεί να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Το τελευταίο όμως διάστημα βλέπουμε τη Κυβέρνηση στην οποιαδήποτε κριτική και στο οποιοδήποτε δημοσίευμα να αντιδρά σπασμωδικά και επιθετικά θυμίζοντας άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Μερικοί μάλιστα λένε, «Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί», ότι λίγο πολύ η Κυβέρνηση θυμίζει τακτικές Ερντογάν που οι δημοσιογράφοι προπηλακίζονται, λοιδορούνται αλλά και φυλακίζονται. Και καλά η Κυβέρνηση να αντιδράει για πολιτικούς λόγους στα εγχώρια Μέσα- Ενημέρωσης αλλά όταν με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και Διεθνή- Μέσα παγκόσμιας εμβέλειας και εγκυρότητας κατηγορώντας τα ότι μετέχουν σε πολιτικές σκοπιμότητες και ότι παίζουν το παιχνίδι εμμέσως πλην σαφώς, τραπεζικών κύκλων του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος των ολιγαρκών και των μεγάλων MEDIAτότε μάλλον κάποιος αρμενίζει στραβά βάζοντας σε κίνδυνο το «καράβι της Δημοκρατίας».

Πρόσφατα ο Guardianμια εφημερίδα διεθνούς κύρους που έφερε στο φως ακόμα και τις αποκαλύψεις των wikileaks, ανέδειξε τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ασθενείς που θα έπρεπε να ζουν, πεθαίνουν». Γεγονός που ασφαλώς ισχύει και το βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες που αναγκάζονται να προσφύγουν στη Δημόσια Υγεία. Και γιατροί δεν υπάρχουν και νοσηλευτικό προσωπικό και προβλήματα στον εξοπλισμό υπάρχουν και ελλείψεις που χρόνο με το χρόνο λόγω κρίσης μεγεθύνονται. Αντί όμως η Κυβέρνηση να αποδεχτεί όπως θα όφειλε την αλήθεια και την πραγματικότητα επιτέθηκε με δριμύτητα στην Εφημερίδα κατηγορώντας την ότι έδωσε μια ανυπόστατη και ψευδή εικόνα πλήρους κατάρρευσης βασισμένη σε στοιχεία προηγούμενων ετών προσπαθώντας να εκμηδενίσουν τις πρωτοβουλίες της σημερινής Κυβέρνησης προκειμένου να την πλήξουν. Η εγγλέζικη όμως εφημερίδα αναφερόμενη πράγματι σε στοιχεία και της προηγούμενης περιόδου στηρίχτηκε στις καταγγελίες του Προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ο οποίος είπε ότι σήμερα η κατάσταση, παρότι τα επίσημα στοιχεία είναι προηγούμενων ετών, είναι πολύ χειρότερη. Λέγοντας μάλιστα ότι για κάθε 40 ασθενείς υπάρχει μόνο μια νοσοκόμα.

Ο κ. Πολάκης μάλιστα με αφορμή το δημοσίευμα χαρακτήρισε τον κ. Γιαννακό Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που μίλησε στον Guardian «ξεφτίλα» και τη συνέντευξή του εμετική. Βέβαια ο κ. Γιαννακός αντιγυρίζοντας τους βαρείς χαρακτηρισμούς, χαρακτήρισε τον Υφ. Υγείας επικίνδυνο, βόθρο και πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Φυσικά στο απυρόβλητο της Κυβέρνησης , δεν έμεινε και το αιχμηρό άρθρο των FinancialTimesπου επιτέθηκε στην Ελληνική Κυβέρνηση που διερωτάται κατά πόσο σέβεται την Ανεξαρτησία Θεσμών και Οργάνων. Οι FTμάλιστα συγκρίνουν τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ακροδεξιές Κυβερνήσεις Ουγγαρίας και Πολωνίας αναφέροντας ότι « υπάρχουν φόβοι ότι η Ελλάδα θα είναι ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς». Και εδώ όμως το Μαξίμου ανακάλυψε πολιτική σκοπιμότητα λέγοντας ότι ενώ η Κυβέρνηση δίνει καθημερινό αγώνα για τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο και την εξάλειψη παράνομου και σκοτεινών πρακτικών φαίνεται ότι κάποιους ενοχλούν που δεν βρίσκουν να πουν τίποτα καλό για τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά όμως τα φαινόμενα δεν περνούν απαρατήρητα στην ΕΕ και στις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Ενώσεις που ετοιμάζουν ισχυρή αντίδραση αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή