Χιόνια στο φασισταριό

wpid-wp-1484141132456.jpeg

Μετά από 352 αποτυχημένες προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο ιστορικός χιονιάς χτύπησε τελικά την Ελλάδα, η οποία θάφτηκε κάτω από το χιόνι, κι αυτό είναι πολύ θετικό, αφού η Ελλάδα έχει πεθάνει προ πολλού κι επιτέλους βρέθηκε κάποιος να τη θάψει. Η Φύση ξέρει τι κάνει.

Σχεδόν ολόκληρη η χώρα ντύθηκε χθες το βράδυ στα λευκά κι αυτό ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, αφού όλες τις υπόλοιπες μέρες είναι βουτηγμένη μέσα στη μαυρίλα και την καταχνιά.

Ο φονικός χιονιάς, για τον οποίο μας είχαν τρομοκρατήσει τα δελτία ειδήσεων, τελικά δεν ήταν και τόσο φονικός, αφού δεν σκότωσε ούτε έναν Έλληνα, προς μεγάλη απογοήτευση όλων εμάς που θέλουμε να δούμε το ελληνικό γένος να ξεκληρίζεται μέχρι τελευταίου.

Βέβαια, όταν τα φασισταριά μιλάνε για ελληνικό γένος εννοούν εκείνο που έχει τις ρίζες του στους αρχαίους Έλληνες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξέρουμε ότι 4 αιώνες Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, 11 αιώνες Βυζαντινής, 400 χρόνια Τουρκοκρατίας και 180 χρόνια παγκοσμιοποίησης το έχουν μπασταρδέψει τόσο πολύ, που ο Περικλής και ο Σωκράτης έχουν μεγαλύτερη συγγένεια με τις πολικές αρκούδες παρά με εμάς.

Ρωτήστε να σας το επιβεβαιώσει και η εξωτική καλλονή από τη Βενεζουέλα με την οποία έχω 8 παιδιά. Στο ελληνικό γένος ανήκουν κι αυτά.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, η συχνότερη φράση που ακούγεται όταν πέφτει μισή νιφάδα στην Ελλάδα είναι «Πού είναι το κράτος;» κι αυτό είναι οπωσδήποτε γελοίο, αφενός επειδή όλες τις υπόλοιπες μέρες ζητάμε συνεχώς λιγότερο κράτος, αφετέρου επειδή η Ελλάδα έχει πάψει να είναι κράτος.

Κανονικά θα έπρεπε να λέμε «Πού είναι το προτεκτοράτο;»

Εκτός κι αν εννοούμε το κράτος των Βρυξελλών. Τότε, πάσο.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα τις ζωντανές συνδέσεις με όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως το Σύνταγμα και η Κατεχάκη, ενώ, όπως μας ενημέρωνε ο ΣΚΑΪ, η χιονόπτωση και στα δύο ρεύματα της Αλεξάνδρας ήταν το ίδιο πυκνή.

Δηλαδή κάποια χιόνια είχαν πέσει σε μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Γουδή, τη στιγμή που άλλα χιόνια πήγαιναν σημειωτόν στο ρεύμα προς Πεδίον του Άρεως.

Καλά, το «θερμοκρασίες υπό του μηδενός», που γράφτηκε και ακούστηκε άπειρες φορές, δεν το σχολιάζω καν – για τους αγράμματους, το σωστό είναι «θερμοκρασίες υπό το μηδέν».

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είπε τις προάλλες ότι δεν θα ξαναδούμε εικόνες με πρόσφυγες να κοιμούνται μέσα στο κρύο και μάλλον δεν θα ξαναδούμε, αφού απαγορεύτηκε η λήψη φωτογραφιών μέσα στη Μόρια, ενώ μέχρι το τέλος του χειμώνα το υπουργείο εκτιμά ότι όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν πεθάνει από κρύο, οπότε δεν θα ξαναδούμε ούτε πρόσφυγα.

Το λύσαμε και το προσφυγικό.

Τόνοι δάκρυα χύθηκαν στα social media και για τους άστεγους που ξεπάγιαζαν στο δρόμο, ενώ δεν έλειψαν πάλι αυτοί που έκραζαν όσους ανέβαζαν χαρούμενες φωτογραφίες στο χιόνι, αφού είναι πολύ πιο βολικό να γράψεις ένα φλογερό στάτους ανθρωπιάς από τη ζέστη του σπιτιού σου, παρά να κουνήσεις τον κώλο σου και να βγεις έξω να βοηθήσεις κάποιον που έχει ανάγκη.

Προφανώς, αυτή τη 1 μέρα κάθε 8 χρόνια που χιονίζει στην Αθήνα απαγορεύεται να χαιρόμαστε, γιατί υπάρχουν άστεγοι, ενώ όλες τις υπόλοιπες μέρες που δεν χιονίζει γαμάει να κοιμάσαι στο δρόμο, οπότε μπορούμε να χαιρόμαστε όσο θέλουμε.

Ευτυχώς πάντως, κάποιοι ευσυνείδητοι συμπολίτες μας πόσταραν στα social media τις θερμαινόμενες αίθουσες της Αθήνας, οπότε οι 9.000 άστεγοι που έχουν smartphone και wifi μπήκαν facebook και τις είδαν. Να “ναι καλά οι άνθρωποι.

Σε κάθε περίπτωση, το καλό με τον χιονιά είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνει, οπότε θα έχουμε όλο το χρόνο να ασχοληθούμε με άλλες μαλακίες, όπως ο πύρινος λόγος της Μέριλ Στριπ ή το ξεκατίνιασμα της Κωνσταντοπούλου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού σε αυτή τη χώρα δεν βαριέσαι ποτέ να σχολιάζεις εντελώς ανούσια και για τον πούτσο θέματα.

Χιόνια στο φασισταριό, έζησε όλο το χωριό!

Κλαψ κλαψ κλαψ!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πολύ σωστά όλα αυτά που γράφονται για την έλλειψη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των ξενοδόχων στη Λέσβο, οι οποίοι αρνήθηκαν να ανοίξουν τα δωμάτιά τους για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, ΑΛΛΑ:
1) Αυτό που συγκεκριμένα αρνήθηκαν οι ξενοδόχοι ήταν να μην νοικιάσουν τα δωμάτια στην Ύπατη Αρμοστεία με τουριστική μίσθωση – δηλαδή κάτω των 30 ημερών – αλλά μόνο με αστική.
2) Η Ύπατη Αρμοστεία που έχει πάρει ΤΑ εκατομμύρια σε κονδύλια δεν προνόησε ώστε να βρεθούν έγκαιρα χώροι για τους πρόσφυγες, παρόλο που ξέρει πολύ καλά την τραγική κατάσταση στη Μόρια κι ενώ ο κόσμος βούιζε για την επερχόμενη κακοκαιρία, παρά προσπάθησε τελευταία στιγμή να μπαλώσει τα πράγματα.
3) Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν είναι καθήκον κανενός πέραν της Πολιτείας, η οποία δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται στη ευαισθησία των πολιτών. Η ευθύνη είναι πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και βαρύνει τον υπουργό Γιάννη Μουζάλα.
Αυτά τα λίγα.)

(Δύο μέτρα το χιόνι στη φωτογραφία, άρα 5 μέτρα η ρεπόρτερ. Να τη στείλουμε κι αυτήν στο ΝΒΑ.)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή