H XAΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στην κυβέρνηση Τσίπρα

wpid-wp-1483474911260.jpeg

Με εμπόδια και ένα μεγάλο «άνοιγμα» ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο υπερταμείο της ασφάλισης ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Το υπουργείο εργασίας πανηγυρίζει για το «επίτευγμά» που στήθηκε παρά το ότι όλοι πιστεύουν ότι θα επικρατήσει ένας πανικός από την ενοποίηση.

Η υπουργός Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου, επισήμανε ότι όταν ωριμάσει το σύστημα, οι συντάξεις θα βγαίνουν εντός τριών μηνών.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και των ελαστικών μορφών απασχόλησης που στερούν από έσοδα το σύστημα.

Όπως είπε, τα λεφτά από τα πρόστιμα που συγκεντρώνονται θα επιστρέφουν στην κοινωνική ασφάλιση για την ενίσχυσή της.

Η Έφη Αχτσιόγλου, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα τόνισε ότι η ανεργία και η καταπολέμησή της είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. «Δεν εφησυχάζουμε με τη μικρή μείωση της αλλά σήμερα καταγράφουμε το καλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων» είπε μεταξύ άλλων.

Η εγκύκλιος για απασχολούμενους με μπλοκάκια, η οποία πρόκειται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, θα προβλέπει την δημιουργία μια ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται οι συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων κάθε μήνα, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση σχέσης εργασίας.

Σε μηνιαία βάση θα μπορούν από αυτό το μήνα να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και μάλιστα με δυνατότητα μερικής καταβολής των εισφορών, σύμφωνα με την υπουργό.

Ο υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αποκοπεί η προσωπική διαφορά (το ΔΝΤ επιμένει στην αφαίμαξη της), τονίζοντας ότι μετά το 2018, θα αυξηθούν οι συντάξεις, ύψους 600 ευρώ.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο κ. Πετρόπουλους σχετικά με την λύση που πρέπει να δοθεί, για τους 350.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ, που δεν μπορούν, λόγω των οφειλών να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Από τις 16 Ιανουαρίου που θα λειτουργήσει το ενιαίο μητρώο στην ΕΦΚΑ. Αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ θα λειτουργεί ακόμα ο τετραψήφιος αριθμός 1555 για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

«Είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας. Ο ΕΦΚΑ ανήκει σε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

«Χρειαζόταν ένας νέος φορέας κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις. Το προηγούμενο σύστημα ήταν ένα σύστημα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικό. Ο ΕΦΚΑ είναι αναγκαιότητα και φορέας ανάπτυξης και των πολιτών και της κοινωνίας» τόνισε.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή