Οι δικοί μας αριστεροί απλώς κοροϊδεύουν…

niarxos1

Είναι προφανές πως στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να διαισθάνονται πως ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα. Αλλιώς δεν εξηγείται η συχνή αναφορά από πολλά στελέχη στην ανάγκη να αφήσουν κάποιο αριστερό αποτύπωμα* στις εξελίξεις…
Αριστερά αποτυπώματα στην κυβέρνηση θεωρούν κινήσεις όπως ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» στους συνταξιούχους. Τι ακριβώς ήταν αυτός ο «μποναμάς» όμως, ποιους ωφέλησε και πόσο κόστισε το αποτυπώνει η παρακάτω αληθινή ιστορία που μου διηγήθηκε μια γιαγιά στο Μετρό της Αθήνας.
Η γιαγιά της ιστορίας όπως και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι έλαβε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων κάτι λιγότερο από 500 ευρώ, ποσό που ήταν σημαντικό σε σχέση με τη σύνταξη όπως αυτή αποκαλύπτεται από τη συνέχεια της διήγησης.
Ένα μήνα αργότερα διαπίστωσε πως από τη σύνταξη είχαν κοπεί δυο 75άρια και αυτή είχε συρρικνωθεί περί τα 400 ευρώ. Στο ΙΚΑ που απευθύνθηκε μετά από ώρες στην ουρά τη διαβεβαίωσαν πως έπρεπε να κοπεί μόνο το ένα 75άρι, αλλά και εκεί δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη τι έχει γίνει με το άλλο.
Το πιο άδικο για τη γιαγιά του τραίνου ήταν όμως πως ο «μποναμάς» του 500άρικου που γι’ αυτήν ήταν ανάσα δόθηκε και στη γειτόνισσα που εκτός της σύνταξης έχει και 5.000 το μήνα εισόδημα από ενοίκια…
Η ίδια τον «μποναμά» τον παραχώρησε στις οικογένειες δυο εκ των παιδιών της, όπου αμφότερες δεν έχουν κανένα μέλος με σταθερή εργασία.
Πιστεύει δε πως θα ήταν ορθότερο η κυβέρνηση να φρόντιζε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τα παιδιά της, παρά να εξευτελίζονται με ό,τι περισσεύει από τη δική της σύνταξη.
Ιστορίες σαν την παραπάνω κάνουν όλες τις οικονομικές αναλύσεις ανούσιες και αναποτελεσματικές καθώς αποτυπώνουν την πραγματικότητα με μεγάλη ευκρίνεια.
Η κυβέρνηση προκειμένου να χρυσώσει το «χάπι» των περικοπών επινόησε τον «μποναμά» για τους συνταξιούχους γιατί σε μια δημογραφικά γηράσκουσα κοινωνία οι συνταξιούχοι έχουν μεγαλύτερη εκλογική δυναμική…
Κανένα κοπάδι όμως δεν ευδοκίμησε εξοντώνοντας τα γαλάρια* για να ταϊστούν τα στείρα…
Σύμφωνα με όλες τις έρευνες όμως οι συνταξιούχοι δεν είναι η κοινωνική κατηγορία που πλήττεται περισσότερο από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Η κατηγορία που πλήττεται περισσότερο είναι αυτή των άνεργων νέων, δηλαδή των εγγονών της γιαγιάς του τραίνου…
Καθώς όμως η κοινωνική αυτή κατηγορία εκλογικά δεν εμφανίζει συμπαγή συμπεριφορά και φαίνεται αδιάφορη για τις πολιτικές εξελίξεις η κυβέρνηση (και όσες προηγήθηκαν) την έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει στέρεες βάσεις η άκρα δεξιά το ρεύμα της οποίας υπογείως «φουσκώνει» όλο και περισσότερο…
Το αριστερό αποτύπωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από τα αποτυπώματα που προσπάθησαν κατά καιρούς να αφήσουν όσες κυβερνήσεις προηγήθηκαν. Όλα επικοινωνιακά τρυκ και «χαρτοπόλεμος» προς τέρψιν πρόσκαιρων εντυπώσεων.
Η κυβέρνηση δείχνει πρωτίστως να νοιάζεται να πείσει τους βουλευτές και τα στελέχη που απειλούν να καταψηφίσουν και να την στείλουν στην αντιπολίτευση, παρά να λύσει προβλήματα.
Σε αυτό ακριβώς συνίσταται ο όρος αριστερό αποτύπωμα… να πειστούν οι λίγοι που νιώθουν ένοχοι πως άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν. Να καμφθούν όσοι εξαπατήθηκαν και εξαπάτησαν…
Αν υπάρχει αριστερό αποτύπωμα, αυτό δεν είναι προκαταβολές 500άρικων που θα παρθούν πίσω διπλά και τριπλά σε λίγους μήνες.
Αριστερό αποτύπωμα είναι αυτό που άφησε ο καγκελάριος Σρέντερ στη Γερμανία το 2000 με τη μεταρρύθμιση της «Ατζέντα 2010″. Η μεταρρύθμιση αυτή βοήθησε τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια της εργασίας στους πολίτες της. Παράλληλα, στήριξε και εκατοντάδες χιλιάδες δικών μας ανέργων που βρήκαν καταφύγιο μεταξύ άλλων και στη Γερμανία.
Οι δικοί μας αριστεροί απλώς κοροϊδεύουν…
*Γαλάρια: τα πρόβατα που έχουν γάλα.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


πηγη