«Άλλος» Τσίπρας: «Στο Αιγαίο υπάρχουν σύνορα και είμαστε αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούμε»

TSIPRAS_33

Ένας «άλλος» Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην άτυπη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Μάλτα όπου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην πρωτοφανή προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και αφήνοντας «καρφιά» για «εξωθεσμικές δραστηριότητες» κάποιων στην Ε.Ε. σε ότι αφορά την ελληνική οικονομική κριση.

Το μήνυμα του Α.Τσίπρα ήταν απόλυτα αυστηρό και τουλάχιστον πολύ πιο αυστηρό από ότι έχουμε πιθανόν συνηθίσει μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» και ότι τα «ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην Τουρκία ότι δεν έχει μόνο την Ελλάδα απέναντί της αλλά πρακτικά το σύνολο των χωρών που απαρτίζουν την Ε.Ε.

Η αλλαγή στη στάση του πρωθυπουργού αναφορικά με τα σύνορα είναι σημαντική.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015 μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ είχε σημειώσει απατώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό:

«Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

Ακόμη ο Α.Τσίπας και απατώντας στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ περί «130 αμφισβητήσιμων βραχονησίδων» ξεκαθάρισε ότι «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχει η αποφασιστικότητα της χώρας να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα προβλήματα που προκύπτουν ποντάροντας στον διάλογο και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Ταυτόχρονα στις δηλώσεις του ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα από πλευράς Τουρκίας, τονίζοντας ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το μήνυμά του θα ληφθεί και από την άλλη πλευρά.

Από το «κάδρο» των δηλώσεων όμως του Έλληνα πρωθυπουργού δεν έλειψε ούτε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσει στην ίδια πορεία θα αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα:

«δεν μπορεί να παράγει περισσότερες κρίσεις από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί, δεν μπορεί να συνεχίσει με περισσότερη λιτότητα, λιγότερη αλληλεγγύη, με αποφάσεις μη θεσμικών οργάνων πίσω από κλειστές πόρτες» υπογράμμισε αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο «καρφιά» για την χθεσινή συνάντηση πίσω από «κλειστές πόρτες» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του μεγαλοστελέχους του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°



πηγη