Ένα ταξίδι είναι η ζωή

7048

Η ζωή είναι σαν ένα ταξίδι μέσα στο τρένο. Ο καθένας διαλέγει ένα βαγόνι, το δικό του βαγόνι. Σε αυτό επιλέγει ποιους θα πάρει για συνεπιβάτες. Να έχει παρέα στο ταξίδι της ζωής.
Όμως τις περισσότερες φορές γίνονται στάσεις μικρές, είτε για να αποβιβαστούν μερικοί είτε για να πάρεις καινούρια παρέα.
Στο τέλος θα φανεί αν θα ταξιδέψεις μόνος. Είναι επιλογή του καθενός!

Αυτό που δεν μπορεί κανείς να επιλέξει κανείς είναι αν το ταξίδι θα είναι ομαλό ή θα έχει πολλές στροφές. Γι αυτό και οι περισσότεροι έχουν άγχος, γιατί δε ξέρουν πως θα είναι, τι ενδέχεται να τύχει στην επόμενη στάση. Αν θα υπάρχει αγάπη, μίσος, θλίψη, έρωτας, απογοήτευση…

Υπάρχουν κι εκείνοι που με λάθος χειρισμό βλέπουν τη ζωή μίζερη. Ότι τα όμορφα πράγματα δεν έρχονται εύκολα. Συνήθως δεν έρχεται τίποτα με ευκολία.
Κυριαρχεί ο φόβος για το ξένο. Για αυτά που θα έρθουν και δεν ξέρεις τι είναι. Τι ζημιές μπορεί να προκαλέσουν σε εσένα.
Αντί να απολαμβάνεις την θέα, κοιτάς τα καμμένα τοπία από το παράθυρο του τρένου. Δεν έχεις μάθει πως στην ζωή δεν ταιριάζει η μιζέρια.

Φίλε μου λάθος κοιτάς, με λάθος ματιά. Κοίταξε καλύτερα και σίγουρα θα βρεις την ομορφιά της ζωής. Και δε θα απολαύσεις μόνο το ταξίδι αλλά και όταν φτάσεις στον προορισμό θα εκπλαγείς από αυτά που θα αντικρίσεις.

Καλώς ή κακώς, χωρίς να το επιλέξεις πηγαίνεις αυτό το ταξίδι. Είναι προς το άγνωστο.. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία του! Αφέσου και απόλαυσε το λοιπόν.
Δε γυρνά πίσω το τρένο, μόνο προχωρά μπροστά. Έτσι κι εσύ θα αφήνεις πίσω ότι σε στεναχωρεί για να μπορείς να βλέπεις μόνο τα ευχάριστα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°