ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Ο Τόμσεν και το ΔΝΤ ήξεραν από το 2010 ότι δίνουν στην Ελλάδα λάθος «συνταγή»

assets_LARGE_t_420_54156025-1-600x275

Το 2010 ο επικεφαλής οικονομολόγος Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε έκθεσης που είχε αποστείλει τότε προς τον Πολ Τόμσεν προειδοποιούσε πως ακόμη και αν εφαρμοστεί πλήρως, το πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους επειδή απαιτεί ταχεία και «βίαιη» δημοσιονομική προσαρμογή.

Η έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, αναρτήθηκε στο Twitter. Στο κείμενο που δημοσιοποίηθηκε, ο κ. Μπλανσάρ -ο οποίος το 2010 ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- προειδοποιούσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εμπεριέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας του επιπέδου δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτεί και ότι μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από την πορεία του, ακόμη και αν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση.

twittttt

Το έγγραφο, που απευθυνόταν στον Πολ Τόμσεν, παρουσιάστηκε στα τέλη Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια διεθνούς οικονομικής ημερίδας του καναδικού think tank Centre for International Governance Innovation.

Ο καθηγητής Οικονομικών Πολ Μπλουστάιν (Paul Blustein), ο οποίος αποκάλυψε την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, συνόψισε την κατάσταση ως εξής: «Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ προειδοποιούσε ότι η λιτότητα μπορεί να πάει στραβά, ακόμη και αν (το πρόγραμμα) εφαρμοστεί κατά γράμμα. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν (τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ) έθετε θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ (τότε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε «όχι»».

«Δεν έκανα εγώ τη διαρροή, αλλά δεν είμαι και πολύ δυσαρεστημένος που έγινε:) . 7 χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο /ρεαλιστικό σχέδιο». Έτσι σχολίασε στο Twitter ο Ολιβιέ Μπλανσάρ την ανάρτηση της έκθεσης/προειδοποίησης του 2010.

twittttt
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη