ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ.. Εχει έτοιμο σχέδιο για Grexit η Κομισιόν

γιουνκερρρρρ55

Λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έλαβε από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ λεπτομερές σχέδιο για την έξοδο/αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ. Η πρώην Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου ζητεί να μάθει αν υπάρχει αυτό το σχέδιο και τι ακριβώς περιέχει…

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας απέσπασε από τον ελληνικό λαό το περίφημο «Οχι», συμμετείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και στη συνέχεια αναχώρησε για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Πρακτικά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν κρατήθηκαν και έτσι ο καθένας μπορεί να υποθέσει αυτό που θέλει ή τον συμφέρει. Ομοίως δεν μάθαμε τι ακριβώς συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών, όταν ο Πρωθυπουργός βρέθηκε μόνος του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ένα μπλε ντοσιέ, πενήντα σελίδων. Τι περιείχε; Το σχέδιο και τις διαδικασίες για την έξοδο μίας χώρας από το κοινό νόμισμα. Ωστόσο υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι το σχέδιο είχε να κάνει με την αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλωστε για το σκοπό αυτό θα συγκαλείτο, αν εκρίνετο απαραίτητο, Σύνοδος Κορυφής της Ενωσης, κάτι που δεν έγινε την τελευταία στιγμή, όταν και άρχισε να διαφαίνεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Το σχέδιο αυτό, που βρίσκεται κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο στα γραφεία της Κομισιόν, δεν έχει καμία συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα. Συνετάχθη από ομάδα τεχνοκρατών (κυρίως νομικών) προκειμένου η Ενωση να είναι έτοιμη ακριβώς για την αποχώρηση της Ελλάδας (από το ευρώ ή και την ΕΕ), πλην όμως, για ευνόητους λόγους, δεν σημειώνεται το όνομα της χώρας. Η μελέτη περιέχει νομική επιχειρηματολογία από την πλευρά της Ευρωζώνης και της Ενωσης καθώς και ένα οδικό χάρτη για την έξοδο/αποπομπή χώρας από το κοινό νόμισμα (ή και την Ενωση). Ανθρωποι που είχαν γνώση αυτών των πρωτοβουλιών, αναφέρουν ότι το περιεχόμενο του μπλε φακέλου «πάγωσε» τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι άγνωστο τι απέγινε το αντίγραφο που δόθηκε στον Πρωθυπουργό. Και η Αννα Διαμαντοπούλου, που έχει διατελέσει και Επίτροπος της Ενωσης, ζητεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν ενημέρωση για την ύπαρξη και το περιεχόμενο αυτού του σχεδίου.

Γράφει, μεταξύ άλλων, η Αννα Διαμαντοπούλου: «Ακόμα και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος έχει εργαστεί ακούραστα για να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ, είπε ότι είχε πλέον λεπτομερές σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το «Grexit». Λαμβάνοντας υπόψη, το άρθρο 2 του Κανονισμού 1049/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής. θα θέλαμε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στο παραπάνω σενάριο Grexit που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια απειλή ιστορικών διαστάσεων, που είναι πάνω και πέρα από τις νομικές ερμηνείες και τις εξαιρέσεις για τη δημοσίευση του εγγράφου, που θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε μια λεπτομερή και αξιόπιστη παρουσίαση των επιδράσεων της εξόδου της χώρας από την ΟΝΕ. Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους τώρα και πριν η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη».

Λογικά η επιστολή της πρώην Επιτρόπου δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα πρέπει να απαντήσει αν υπάρχει σχέδιο και, ενδεχομένως, τι περιέχεται σε αυτό. Ισως έτσι κάποιοι να καταλάβουν ότι εκείνο που ακούγεται ως ακραίο σενάριο, βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα από όσο νομίζουμε.

Βενιζέλος: «Θα γίνει ζούγκλα»
Μιλώντας, στο ΒΗΜΑ FM, για το ενδεχόμενο Grexit, o Βαγγέλης Βενιζέλος προέβλεψε ότι, αν συμβεί, θα επικρατήσουν ανεξέλεγκτα ακραίες συνθήκες: «Θα γίνει μία ζούγκλα. Δηλαδή θα υπάρχει ανθρωπιστικό πρόβλημα με την έννοια που έχει ο όρος στις χώρες του τρίτου κόσμου, πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται ούτε με κονβόι ούτε με αερογέφυρα, ούτε με το να στέλνουν φάρμακα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις οι ευρωπαϊκές, ούτε με μέτρα τα οποία θα λάβει, ας πούμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο ΟΗΕ. Δεν καταλαβαίνουμε ίσως τι σημαίνει αυτό».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι το Grexit είχε προταθεί και από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας: «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό και τι σήμαιναν και οι συνομιλίες που είχα, τα έχω περιγράψει αυτά, με τον κ. Σόιμπλε δύο-τρεις φορές όταν τέθηκε επιμόνως το ζήτημα αυτό. Αλλά αυτή είναι, ας το πούμε η έλλειψη ιστορικής μνήμης και η έλλειψη υπευθυνότητας ιστορικής. Θεωρεί η κυβέρνηση, θεωρούσε και θεωρεί ίσως ακόμη ότι το Grexit συνιστά όπλο στα χέρια της Ελλάδας, ότι απειλεί την Ευρωζώνη. Μα, η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει την έξοδο της Ελλάδος. Την έξοδο της Γερμανίας ή της Ιταλίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Ή θεωρεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η μη συμμετοχή του είναι όπλο στα χέρια της Ελλάδος. Αποδεικνύεται ότι είναι όπλο στα χέρια του πιο σκληρού πυρήνα του Eurogroup».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°




πηγη