Καλύτερα δεν είναι να χάσουμε 1-0 και να τα ρίξουμε στην διαιτησία;

tsiprasmerkel-1024x604

Το 1986 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο προηγείτο με γκολ του Βλάχου στο 24. Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ο Αντώνης Γεωργιάδης ελπίζοντας ότι θα πάρει το ματς ετοιμαζόταν να δώσει εντολή στον Βαΐτση που έπαιζε φορ να αντικαταστήσει τον αμυντικό χαφ Παπαγγέλη.

Καθισμένος στον πάγκο των αποδυτηρίων ο Νίκος Αναστόπουλος που αντιλαμβανόταν ότι ο Ολυμπιακός δεν τραβάει είπε στον Γεωργιάδη: «Κυρ- Αντώνη. Γιατί να μην βάλουμε έναν αμυντικό και αν χάσουμε 1-0 να το γυρίσουμε στην διαιτησία ;». Ο Γεωργιάδης έβαλε τον Βαΐτση.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έφαγε και άλλα 3 και έχασε με 4-0. Οι οπαδοί του δεν συγχώρησαν την συντριβή. Άρχισαν να ψάχνουν για παίκτες που δώσανε το ματς, η ομάδα διαλύθηκε. Το 4-0 του κυπέλλου ήταν η αρχή για τα 9 πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού χωρίς πρωτάθλημα. Ο Νίκος Αναστόπουλος συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, τον Ιωνικό και αργότερα σαν προπονητής. Το ποδόσφαιρο διατηρούσε ένα από τα σύμβολά του και ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχανε τον εν δυνάμει διευθυντή του πολιτικού του σχεδιασμού.

Από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κάθε ανεπιτυχής μαγκιά, η κάθε συμφωνία που υπέγραφε χωρίς πρόθεση να την τηρήσει, να χρεώνεται στην αδιαλλαξία των ξένων. Δημιουργώντας ταυτόχρονα την μέγιστη δυνατή εχθρότητα με τους διαπραγματευτές. Όπως τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο Βαρουφάκης στο τέλος της συνέντευξης Τύπου είχε πει ότι δεν αναγνωρίζει το Εurogroup και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τρόικα ώστε να υποχρεώσει τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ να σηκωθεί, να δώσει με το ζόρι το χέρι και να φύγει. Ο ορισμός της τεχνητής κρίσης που ακολουθήθηκε από την «αποκάλυψη» του Βαρουφάκη ότι ο Ολλανδός του είπε στο αυτί «You just killed the troika». Ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτό που οι σαμαροβενιζέλοι αγωνιζόντουσαν χρόνια ο ίδιος το έκανε σε πέντε λεπτά.

Κάθε φορά που βρέθηκε και θα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κάτι για να την τορπιλίσει. Κάποια αρχαία θα ανακαλύπτονται στο Ελληνικό, κάποιο μη προβλεπόμενο επίδομα θα δίνεται στους συνταξιούχους. Η συμφωνία θα αναβάλλεται με αποτέλεσμα γίνεται όλο και περισσότερο επαχθής. Ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος θα ζητάει από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς «να επιστρέψουν στον ρεαλισμό». Τον νέο όμως ρεαλισμό που δημιουργήθηκε από την αθέτηση της προηγούμενης συμφωνίας. Η δημιουργική αβεβαιότητα της περιόδου Βαρουφάκη ισχύει ακόμα πιο πολύ σήμερα. Υπάρχει μόνο μία βεβαιότητα. Η βεβαιότητα ότι όποια συμφωνία και να υπογράψει η κυβέρνηση δεν θα την τηρήσει. Όπως επιγραμματικά διαπίστωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ με την δήλωση του ότι η Ελλάδα ««μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα».

Κάθε φορά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πλησιάζει σε συμφωνία, κάποιοι βουλευτές θα ανακαλύπτουν δάση στο Ελληνικό. Κάθε φορά που στην συμφωνία θα ετοιμάζονται να πέσουν υπογραφές κάποιοι άλλοι θα θυμούνται το αφορολόγητο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται αλλά προσπαθεί να δείχνει στους ξένους ότι είναι απρόθυμος και αφερέγγυος συνομιλητής. Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χάσει. Όχι να παίξει επιθετικά και να συντριβεί με 4-0 για να έχει την ευθύνη. Αλλά μια αξιοπρεπή ήττα με 1-0 με ευθύνη της «διαιτησίας». Η οποία θα πάει την Ελλάδα σε εθνικό νόμισμα και στα πέτρινα χρόνια για τα οποί δεν θα φταίει ο ίδιος αλλά οι αδιάλλακτοι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°










πηγη