Νυχτερινή Αποστολή Ολο το ρεπορτάζ

yp21_big-1024x683

Βουλιαγμένη ώρα 3 τα ξημερώματα.

Ο σκύλος-φύλακας του υπ. Αμυνας γρύλισε καθώς είδε τα φώτα της αυλής ν΄ανάβουν και την φιγούρα του υπουργού να κινείται προς την έξοδο μέσα στο σκοτάδι. Πρώτος του προορισμός κάπου στα βόρεια προάστεια. Οι φύλακες του μικρού ελικοδρομίου δεν πρόλαβαν καν να χαιρετίσουν τον υπουργό που πέρασε σαν σίφουνας την είσοδο. Σε λίγο ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού θα απογειώνονταν μέσα στο σκοτάδι με προορισμό την Καλόλιμνο και στην συνέχεια τις δύο γειτονικές βραχονησίδες των Ιμίων.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Την ίδια στιγμή με εντολή του υπουργού τουλάχιστο 10 μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ έλαβαν εντολή να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή για απογείωση και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας. Ο υπουργός Αμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΑ σε όλη την διάρκεια της πτήσης μπορούσαν να παρατηρούν από ψηλά τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο.

Λίγα 24ωρα μετά την τουρκική πρόκληση της Κυριακής θα ερχόταν η ελληνική απάντηση. Ο Υπουργός έκανε την ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε στην θαλάσσια περιοχή ούτε τουρκική τράτα.

Ο υπουργός ανέβασε στο twitter την ρίψη στεφάνου. Πριν ανεβάσει τη φωτογραφία έδωσε εντολή στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών να απογειωθούν. Ηξερε ότι οι Τούρκοι που παρακαλουθούν το προφίλ του θα έστελναν αεροσκάφη στην περιοχή. Ετσι και έγινε. Τα ελληνικά μαχητικά τους περίμεναν και τους αναχαίτισαν στα 17.000 πόδια.

Οι Τούρκοι πιλότοι δεν πρόλαβαν καν να πετάξουν πάνω από την θαλάσσια περιοχή. Την ίδια τύχη είχε και ένα τουρκικό πλοίο που κατευθύνθηκε στην περιοχή. Ξαφνικά πετάχθηκε μπροστά του η κανονιοφόρος Κραταιός και οι Τούρκοι άλλαξαν πορεία.

yp1_big-1024x576yp1_big-1024x576yp21_big-1024x683


πηγη