Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ

tsipras-Tsakalotos_938998b

Γιατί είναι οργισμένος ο Τσακαλώτος; Και με ποιον τελικά είναι οργισμένος, αν όχι με τον εαυτό του; Ο Τσακαλώτος ανακαλύπτει ότι δεν είναι παρά ένα ακόμη αναλώσιμο πολιτικό πιόνι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Οπως ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης, ο Μηλιός και πολλοί άλλοι.

Ο Τσακαλώτος μπορεί να είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν διαθέτει όμως την προσωπικότητα να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά στον Τσίπρα, ο οποίος μπορεί να μην έχει τις σπουδές και την παιδεία του υπουργού του, γνωρίζει όμως πως να επιβάλλεται σε προσωπικότητες σαν κι αυτή του Τσακαλώτου που επιλέγουν έναν πιο “παθητικό και υποτακτικό ρόλο” για τον εαυτό τους.

Ο ίδιος ο Τσακαλώτος απαξίωσε τον εαυτό του τριγυρνώντας με ένα σακίδιο στους ώμους στις ευρωπαικές συνόδους. Δεν είναι εικόνα υπουργού αυτή.Οταν ο ίδιος υποβαθμίζει με αυτό τον τρόπο τον εαυτό του είναι λογικό στην συνέχεια να μην τον παίρνουν στα σοβαρά.Ούτε καν ο Τσίπρας.

Παρότι δεν είναι πολιτικός λέει ψέμματα με την ίδια άνεση που τα λένε οι επαγγελματίες πολιτικοί όπως ο Τσίπρας: Την στιγμή που υπογράφει τα πιο επώδυνα μέτρα και τις πιο ταπεινωτικές επιστολές προς τους δανειστές υποδύεται τον αντιμνημονιακό ηγέτη των “53” στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό είναι κατσιαπλιαδισμός αισχίστου είδους για έναν καθηγητή Πανεπιστημίου όπως ο Τσακαλώτος.

Οταν ο ίδιος λοιπόν αντιμετωπίζει τον εαυτό του με τέτοια διπροσωπία μετατρέπεται χαλαρά σε έρμαιο του Τσίπρα που έχει μάθει να χειρίζεται άριστα προσωπικότητες σαν κι αυτές του Τσακαλώτου, του Βαρουφάκη και των υπολοίπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αναγνωρίζουν στον εαυτό τους τον ρόλο του δεύτερου, του τρίτου, του τελευταίου.

Ο Τσακαλώτος δεν μπορεί να είναι πρώτος και ηγέτης μια και ο ίδιος φρόντισε να απαξιώσει τον εαυτό του και την προσωπικότητά του. Δεν είναι παρά ένα αναλώσιμο πολιτικό πιόνι που ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του σε ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα και στην συνέχεια απαξιωμένος να επιστρέψει στην καριέρα του καθηγητή Πανεπιστημίου.

Για να διδάξει άραγε τί στους φοιτητές του;

Ισως το μάθημα που θα μπορούσε να τους διδάξει με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα θα ήταν τι παθαίνουν οι ανίσχυρες προσωπικότητες όταν βρίσκουν μπροστά τους μια ισχυρή προσωπικότητα σαν του Τσίπρα. Να πει δηλαδή στους φοιτητές του:

–Παιδιά μου όσες σπουδές κι αν κάνετε στη ζωή σας αυτό που μετράει περισσότερο είναι εάν δαθέτετε την προσωπικότητα του ηγέτη και όχι του δεύτερου. Διαλέξτε εάν θα είστε οι ηγέτες ή ο αναλώσιμος όχλος. Και τουλάχιστο εάν δεν μπορείτε να είστε ηγέτες μην εξευτελίζεστε υποδυόμενοι το αντίθετο…

Ο Τσακαλώτος έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.
Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι έγγαμος πατέρας τριών παιδιών.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
< < ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°





πηγη