Ο Τάσος Κουράκης βουτηγμένος ως το λαιμό στα σκέλια της ποίησης

markou11181

Ο Βηματοδότης, γνωστός για την αδυναμία του στην Τέχνη και την ποίηση, δεν θα μπορούσε ν΄αφήσει να περάσει στο ντούκου η νέα ποιητική συλλογή του Τάσου Κουράκη, γι΄αυτό και φρόντισε να δημοσιεύσει αμέσως απόσπασμα από τις στιχουργικές επιδόσεις του ανήσυχου αντιπροέδρου.

Αν μη τι άλλο, το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων μπορεί να υπερηφανεύεται για τον αντιπρόεδρο ποιητή της, τον Τάσο Κουράκη, ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι παρουσιάζει νέες ποιητικές συλλογές με περίεργα θέματα (αλλά πάντοτε με επίκεντρο τον… έρωτα). Μάλιστα στην παρουσίαση του βιβλίου του παρευρίσκονται οι πλέον κουλτουριάρηδες συριζαίοι, ήτοι οι Ν. Καρανίκας, Ν. Παππάς, Δ. Μάρδας (γράφει και αυτός ποιήματα, μυθιστορήματα, βιβλία και προσπαθεί ακόμα να βρει επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες) καθώς και η Ολγα Γεροβασίλη (που δείχνει προτίμηση στα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και μουσική). Στη νέα λοιπόν αυτή συλλογή, ο κ. Κουράκης γράφει γλαφυρότατους στίχους όπως: «Ερωτας είναι/ όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/ αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/ τότε/ πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!». Ανοίγει μάλιστα διάπλατα την ποιητική ματιά του και σε νέους ορίζοντες: «Δεν πρέπει να κατεβάζεις μονορούφι και νηστικός τη λογική. Θα παραπατάς. Πάντα χρειάζεται μισή φέτα όνειρο και λίγες θρούμπες ουτοπίες» γράφει σε ποίημά του.

To pitsirikidotnet.gr/ επικροτώντας την πρωτοβουλία του Βηματοδότη προτείνει στον ρομαντικό ποιητή να δει εκ νέου και από άλλη οπτική ματιά μια μούσα που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του, στους διαδρόμους της Βουλής-την Κατερίνα Μάρκου η οποία, όπως όλα δείχνουν, ασφυκτιά εντός του Μαυσωλείου.

πηγη