Παράλληλοι δρόμοι

7044

Ας υποθέσουμε πως μιλάμε για την Γεωργία και το Γιάννη, δύο απλούς καθημερινούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Η γνωριμία τους ξεκινά από τα σχολικά χρόνια και στην αρχή της φοιτητικής τους ζωής εξελίσσεται σε σχέση, παράφορα ερωτευμένοι ξεκινούν τη ζωή τους κάνοντας όνειρα για κοινό μέλλον.
Μια πραγματικά όμορφη και ρομαντική σχέση, βασισμένη στην αγάπη, την ειλικρίνεια και την ανάγκη του ενός για τον άλλο. Μέσα από τη σχέση τους αντλούν δύναμη και θέτουν στόχο να συνεχίσουν ενωμένοι, ώστε να κατακτήσουν τα όνειρα τους και να ευτυχίσουν στη ζωή.

Κορυφή των «θέλω» τους παραμένει η δημιουργία μιας άρτιας οικογένειας. Δρομολογούν λοιπόν τις καταστάσεις και πράττουν ανάλογα ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Ως άριστοι φοιτητές αποκτούν πολύ εύκολα τους τίτλους σπουδών και στη συνέχεια καταρτίζονται επαγγελματικά στον κλάδο που εμπνέει τον καθένα.

Στη συνέχεια παντρεύονται και απολαμβάνουν την οικογενειακή θαλπωρή που τόσο πολύ ήθελαν από παιδιά. Κι ενώ οι μέρες κυλούν όμορφα και ιδανικά για την οικογένεια του Γιάννη και της Γεωργίας, στο πλάνο της οικογενειακής τους ζωής σημειώνονται κι άλλοι στόχοι. Ίσως ένα παιδί ολοκλήρωνε την ευτυχία τους… Κι έτσι χωρίς δυσκολία έρχεται και το παιδί να τους κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένους. Και οι μέρες και τα χρόνια περνούν. Η οικογένεια τους εύπορη και ευτυχισμένη, συνεχίζει την πορεία της.

Μα, με την πάροδο του χρόνου εξασθενεί η ευτυχία. Ποια είναι η αιτία; Είναι οι πολλές ώρες που απαιτεί η εργασία τους και η απουσία τους από το σπίτι; Είναι που νέες ανάγκες έχουν δημιουργηθεί και περιμένουν με κάποιο τρόπο να καλυφθούν;

Αντιλαμβανόμενοι και οι δυο πως κάτι «πλανάται στον αέρα» αποφασίζουν να επεκτείνουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα επενδύοντας περισσότερο στην δουλειά, προφασιζόμενοι πως τα παραπάνω χρήματα θα καλύψουν το κενό που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει. Όμως, περισσότερη εργασία, περισσότερα χρήματα, περισσότερες ανάγκες συνεπώς και μεγαλύτερο κενό. Τι κι αν το ξεκίνημα τους ήταν διαφορετικό; Α
ν θυμηθούμε πως ήταν στην αρχή, βλέπουμε πως η ανάγκη του να δημιουργήσουν μαζί είχε ως στόχο να παραμείνουν μαζί ενωμένοι. Στην πορεία ο κοινός στόχος χάθηκε. Και χάθηκε για τον λόγο ότι η ανάγκη του ενός για τον άλλο δεν υπήρχε πια. Στο πέρασμα των ετών, είχαν δημιουργηθεί πολλές ανάγκες. Η απόκτηση ενός καινούργιου, τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητου ή η απόκτηση ενός εξοχικού στη Μύκονο ήταν για εκείνους περισσότερο σημαντικά από μια βόλτα στην θάλασσα χέρι χέρι. Η συμμετοχή τους σε κοσμικές δεξιώσεις, κατανάλωνε περισσότερο χρόνο από τις οικογενειακές συνεστιάσεις. Το παιδί που τόσο ήθελαν, πέρασε σε δεύτερη μοίρα για εκείνους, καθώς ήδη είχαν φροντίσει να μην του λείψει τίποτα όσο αναφορά τα υλικά αγαθά και τις σπουδές στα ακριβότερα σχολεία. Ήταν πολύ καλοί γονείς! Και αφού λοιπόν είχαν αποκτήσει όλα όσα «ήθελαν» στην αρχή και πολλά παραπάνω που προέκυψε να «θέλουν» στη συνέχεια…

Το κενό μεγάλωνε.. Και απαιτούσε περισσότερα για να κλείσει. Οι ανάγκες τους για «ευτυχία» δεν μπορούσαν να καλυφθούν πια γιατί κάθε τι που αποκτούσαν τους έκανε ακόμη περισσότερο πλεονέκτες και ακόμη περισσότερο ανικανοποίητους.
Η κοινή πορεία είχε σταματήσει να υφίσταται καθώς ο καθένας είχε θέσει άλλες προτεραιότητες. Η ζωή τους πια δεν θύμιζε σε τίποτα την ζωή στην αρχή της σχέσης, τότε που ονειρευόταν την ευτυχία, τότε ήταν που ήταν πραγματικά ευτυχισμένοι. Πάντα έλλειπε κάποιο συστατικό για να ολοκληρωθεί η «ευτυχία» που δημιούργησαν μετέπειτα. Έτσι λοιπόν ο Γιάννης έχοντας περισσότερα από όσα χρειαζόταν έστρεψε την προσοχή του και σε άλλες γυναίκες. Επιβεβαίωνε την παντοδυναμία τους και με άλλου είδους σχέσεις πέραν την συζυγικής.
Η Γεωργία έχοντας κι εκείνη τα πάντα, τα οποία την κατέτασσαν σε μια όμορφη δημιουργική και ολοκληρωμένη γυναίκα, δε δίστασε να αναζητήσει τρόπους που θα την επιβεβαίωναν ως θηλυκό. Ήθελε να ξέρει αν κρατά ακόμη «η μπογιά της».

Και η «επιτυχημένη κοινή ζωή τους», συνεχιζόταν… Οι παραπάνω ιστορία δεν έχει να κάνει με κάποιο αληθινό πρόσωπο. Όμως στην εποχή που ζούμε, στην καθημερινότητα μας όλοι γνωρίζουμε, πέρα από τις κινηματογραφικές ταινίες και τα σίριαλ, πως υπάρχουν κάποιες τέτοιες εκβάσεις στην ζωή κάποιων ανθρώπων.
Άνθρωποι που ξεκινούν με κοινούς στόχους, έχοντας ίδια μέτρα και σταθμά, περπατώντας στον ίδιο δρόμο ακολουθώντας το όνειρο για μια όμορφη ζωή, καταλήγουν να τραβά ο καθένας το δικό του δρόμο, προσποιούμενος πως είναι εκεί για τον άλλο ενώ στην ουσία έχει ήδη φύγει.
Κι έχει ήδη φύγει γιατί κάτι άλλο τον έχει μαγνητίσει. Είναι το χρήμα που αλλοτριώνει τον άνθρωπο και τις σχέσεις ή είναι η αλλοτρίωση που στοχεύει στο χρήμα;

Στο τέλος, ο Γιάννης και η Γεωργία μπορεί και να κουραστούν από την πορεία στους παράλληλους δρόμους και να περπατήσουν ξανά μαζί, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο και πάλι. Κανείς δεν ξέρει…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°