ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

tsiprasmerksdf936688

Αναυδη ή καλύτερα “παγωτό” έμεινε η Μέρκελ όταν στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα άκουσε τον Ελληνα πρωθυπουργό να την ενημερώνει για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ.

-Μόνο σε 10 μηντιακές επιχειρήσεις τα δάνεια που ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν άγγιξαν το 1,3 δις ευρώ. Συνολικά θα δάνεια που δόθηκαν στα ΜΜΕ στην διάρκεια μόνο των τελευταίων 40 χρόνων ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ.Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε διερεύνηση και των δανείων που δόθηκαν στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.Είμαι πρωθυπουργός μιας χώρας που την κυβερνούν μια χούφτα ολιγάρχες οι οποίοι είχαν μετατρέψει τις τράπεζες σε προσωπική τους λεία…

Σύμφωνα με πληροφορίες Τσίπρας και Μέρκελ συζήτησαν και για την σχέση Μητσοτάκη με την Siemens κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό της συμπάθειας που τρέφει η Μέρκελ στον Αλέξη. Τον θεωρεί αγνό και έντιμο παληκάρι του βουνού και του λόγγου.

Η Μέρκελ ενθαρρύνει τον Τσίπρα να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής όπως ο ίδιος υποστηρίζει:

-7 χρόνια Μνημόνια, ο ελληνικός λαός έχει δεινοπαθήσει και μια χούφτα διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες βρίσκονται στο απυρόβλητο. Η μάχη μου ενάντια στην διαπλοκή μόλις ξεκίνησε και θέλω χρόνο για να τη φέρω σε πέρας…

Αυτά είπε ο Τσίπρας στη Μέρκελ και από το βήμα της Βουλής φρόντισε να υπογραμμίσει ότι η Μάχη με την διαπλοκή μόλις ξεκίνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη Εξεταστική θα αφορά τα θαλασσοδάνεια στις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και από αυτή την επιτροπή θα παρελάσουν εκ νέου οι διοικήσεις των τραπεζών και τα στελέχη που είναι υπεύθυνα για τα επιχειρηματικά δάνεια.

«Το 2013 περάσατε μια τροπολογία που έδινε ασυλία στους τραπεζίτες για τα εκατομμύρια που σας είχαν δώσει. Περάσατε την τροπολογία γιατί αν δεν βρίσκατε τρόπο να εξουδετερώσετε το πόρισμα Καλούδη, κινδυνεύατε με ηθική αυτουργία», υπενθύμισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίευση.

πηγη